Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Εξοικονόμηση ενέργειας: συμφωνία Hellas Energy-Vivartia



Συνεχίζει τη δραστηριοποίηση της στην Κυπριακή αγορά η Hellas Energy, αφού πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία VivartiaKύπρου στον τομέα της εξοικονόμησης ενεργείας.
H συμφωνία αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας συνολικής ισχύος 3.620 kva στις εγκαταστάσεις του εργοστάσιου της Vivartia στην Λεμεσό.
Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία εντάσσεται στην μεγάλη σημασία που δίνει η Vivartia (Cyprus) Ltd, σε ότι φορά δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, αλλά και στον τομέα έρευνας, ανάπτυξης και εξοικονόμησης ενέργειας. Παράλληλα επιτυγχάνεται περιορισμός των εξόδων και βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως αναφέρει η Hellas Energy.
Η Vivartia (Cyprus) Ltd, αποτελεί σήμερα έναν από τους κυριότερους προμηθευτές του κλάδου της αγοράς τροφίμων και τον μεγαλύτερο του κλάδου γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κύπρο με αξία πωλήσεων το 2010, 100 εκ. ευρώ.
Η εταιρεία Ηellas Energy έχει εγκαταστήσει πέραν των 1200 συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε Ελλάδα και Κύπρο. Σημειώνει ότι:
«Το βασικότερο πλεονέκτημα αυτών των συστημάτων, είναι ότι ενώ βελτιώνει το ρεύμα το σημαντικότερο είναι ότι δεν επεμβαίνει στην τάση. Επίσης εξοικονομεί ποσοστό ενεργείας έως 27%, πετυχαίνει εξοικονόμηση με σταθερή απόδοση τουλάχιστον για 20 χρόνια.
Εγκαθίσταται εύκολα, εξουδετερώνει τον στατικό ηλεκτρισμό, και εξουδετερώνει τα βλαβερά ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Είναι το μόνο σύστημα που κυκλοφορεί στην αγορά το οποίο βραβεύτηκε με Νόμπελ, το 2003».