Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους κατηγορούνται 13 Γερμανοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι του Focus, οι οποίοι μηνύθηκαν από ομάδα Ελλήνων νομικών.
«E» 26/4

Σε μια μικρή γωνιά του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, θα δοθεί η... μάχη για την πληγωμένη τιμή της Ελλάδας!
Στο εδώλιο αναμένεται να... βρεθούν 13 Γερμανοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Focus», οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση και δυσφήμηση διά του Τύπου, προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και εξύβριση.
Η υπόθεση αφορά δημοσιεύματα, καθώς και το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, στο τεύχος της 22.2.2010, που, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «εμφάνιζε φωτογραφία του αρχαιοελληνικού αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη, ήτοι ρυπαρή και σκισμένη τη σημαία του ελληνικού κράτους και να καλύπτεται με αυτήν το σώμα του αγάλματος από τη μέση και κάτω, αλλοιώνοντας έτσι το νόημα της σημαίας, ως συμβόλου του κράτους».

Παράλληλα, στο ίδιο εξώφυλλο του περιοδικού, που κυκλοφόρησε εκτός από την Ελλάδα και τη Γερμανία και σε άλλες χώρες, το άγαλμα της Αφροδίτης εμφανιζόταν «να έχει υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού, χειρονομία η οποία σε συνδυασμό με τη φράση ''Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια'', προσβάλλει την τιμή των Ελλήνων»...
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στο «Focus» ομάδα δικηγόρων, με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Φραγκάκη και τους Αικατερίνη Φραγκάκη, Αικατερίνη Πουλάκη, Βασιλική Μπακάλη, Σταύρο Ανδρουτσόπουλο και Χρήστο Χρυσανθακόπουλο.
Ωστόσο, όπως είπαν στο «Εθνος» οι μηνυτές, η υπόθεση έχει σημάνει πανστρατιά μέσω του Διαδικτύου, καθώς οι ίδιοι...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=62977060