Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μία είδηση που θα "κυλήσει γρήγορα"...


Μία είδηση που θα "κυλήσει γρήγορα"...
Για όσους  λατρεύουν τα ποδήλατα και προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτά για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, τα νέα που καταφτάνουν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι ευχάριστα.

Από την 1η Μαΐου 2011 στο ΜΕΤΡΟ θα επιτρέπονται τέσσερα ποδήλατα στο τελευταίο βαγόνι του συρμού κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18.00 έως τη λήξη της βάρδιας και όλο το 24ωρο τις Κυριακές και τις αργίες, σε αντίθεση με την προηγούμενη απόφαση η οποία προέβλεπε μόλις δύο ποδήλατα. Αν και ο αριθμός των επιτρεπόμενων δικύκλων είναι πολύ μικρός σε σχέση με το πόσοι πολίτες - και ιδιαίτερα οι νέοι -  χρησιμοποιούν τα ποδήλατα, σημειώνεταιι μια ελπιδοφόρα αρχή.
Τόσο τα στοιχεία της ΑΜΕΛ όσο και πληροφορίες από το επιβατικό κοινό, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, υλοποίησης του μέτρου δεκάδες ποδήλατα μεταφέρθηκαν με τους συρμούς του μετρό τις ημέρες ελεύθερης μεταφοράς χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα στους τομείς της λειτουργίας του μέσου ή της ασφάλειας των επιβατών. Το Σεπτέμβριο του 2011 προβλέπεται νέα αξιολόγηση του μέτρου, τόσο σχετικά με την πιθανή επέκτασή του όσο και με τη μόνιμη εφαρμογή του.
Ίσως στο μέλλον το Υπουργείο φανεί πιο γενναιόδωρο προς τους πολίτες - λάτρεις των ποδηλάτων, οι οποίοι δικαιολογημένα συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, διευκολυνόμενοι από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να φτάνουν στον προορισμό τους στην ώρα τους, αποδεσμευόμενοι πολλές φορές από τη χρήση των Ι.Χ.