Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Apple | Συνεχίζοντας με κέρδη!


Οι πωλήσεις των περισσοτέρων προϊόντων της Apple φαίνεται πως πηγαίνουν τέλεια. Οικονομική κρίση υπάρχει για την εταιρεία; όχι φυσικά! Όλα καλά της πάνε και μάλιστα σε τέτοια εποχή που διανύουμε συνεχίζει να έχει κέρδη, αυτή τη φορά της τάξης των 6 δις δολαρίων!
Το παραπάνω ποσό αναφέρεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, με την εταιρεία να έχει έσοδα αξίας 24.67 δις δολαρίων! Πώς λοιπόν να μην ετοιμάζεται και για το iPhone 5 που φήμες το θέλουν να κυκλοφορεί το Σεπτέμβρη;
Πάμε να δούμε πώς κατάφερε η Apple να έχει αυτά τα έσοδα και αυτό το κέρδος. Οι πωλήσεις του iPhone για το τρίμηνο έφτασαν τις 18,6 εκατομμύρια (αύξηση 113% σε σχέση με πέρυσι!), με το iPad να πουλάει 4,69 εκατομμύρια κομμάτια (περίμεναν να πουλήσουν 6,29 εκατομμύρια, αλλά η περιορισμένη διαθεσιμότητα σε συνδυασμό με το iPad 2 δεν το άφησαν), τα Mac να πουλάνε 3,76 εκατομμύρια κομμάτια (αύξηση 28% από πέρυσι) και τα iPod να πουλάνε 9,02 εκατομμύρια κομμάτια (μείωση 17% σε σχέση με πέρυσι – το iPod Touch κατέχει παραπάνω από τις μισές αυτές πωλήσεις).