Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το μέλλον ανήκει σε όσους επενδύσουν στην καινοτομία και την ποιότητα


Σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον στελεχών των σημαντικότερων επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς, ο Πρόεδρος και CEO του ομίλου Delhaize παρουσίασε το παρόν και το μέλλον του λιανεμπορίου τροφίμων.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του αλλά και απαντώντας στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι Jac van Herpen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Γιάννης Αρτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia και Γιώργος Κωστιάνης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Μινέρβα Ελαιουργικής, στη συζήτηση που ακολούθησε, έκανε ξεκάθαρη την πρόθεση του ομίλου να δουλέψει σε συνεργασία με τους προμηθευτές που επενδύουν με συνέπεια στην καινοτομία και την ποιότητα για να συνεχιστεί η ανάπτυξη, παρά την κρίση.

Ο Beckers ανέλυσε σε βάθος τους τρόπους με τους οποίους υλοποιείται το New Game Plan, το στρατηγικό σχέδιο που εφαρμόζει από το 2010, δίνοντας έμφαση στη βασική αρχή που καθορίζει την εφαρμογή του και δεν είναι άλλη από την προσήλωση στην προσφορά υγιεινών, ασφαλών προϊόντων, με σεβασμό στο περιβάλλον και σε προσιτές τιμές. Μιλώντας για τις τάσεις που καθορίζουν το μέλλον του λιανεμπορίου, αναφέρθηκε στην αυξανόμενη ενίσχυση του καναλιού των online πωλήσεων, στο οποίο επενδύει ο όμιλος και στον σημαντικό ρόλο των καταστημάτων convenience, που καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες για ταχύτερη εξυπηρέτηση και ευκολότερη πρόσβαση.

Επίσης, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και στη βελτίωση του αγοραστικού περιβάλλοντος, την αναγνώριση του οποίου ο όμιλος αποδεικνύει με τις σχετικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις. Σχετικά με τις προοπτικές ενίσχυσης της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στη ΝΑ Ευρώπη, βάσει και της επέκτασης του ομίλου με την εξαγορά του Delta Maxi Group, τόνισε ότι θα ισχύσει ό,τι και στα υπόλοιπα δίκτυα του ομίλου, και συγκεκριμένα, η επιλογή των προμηθευτών βάσει των συγκεκριμένων προδιαγραφών που θέτει ο όμιλος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Boussias Communications και το περιοδικό σελφ σέρβις. Η ομιλία του Pierre-Olivier Beckers είναι διαθέσιμη στο www.sellingfmcg.gr