Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Νέα κονδύλια στην έρευνα



Την αξιοποίηση των νέων ερευνητών, με στόχο την ανάπτυξη της Ελλάδας και την ευκολότερη πρόσβασή τους στην απασχόληση καθώς και στην απόκτηση επαγγελματικής πείρας σε επιχειρήσεις, προβλέπει προκήρυξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη), ενώ η καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με την προκήρυξη, ορίζεται στις 15 Ιουλίου 2011.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η μεγαλύτερη δυνατή επιχορήγηση ανά επιχείρηση αφορά δύο ερευνητές (κατόχους διδακτορικού διπλώματος) και ένα τεχνικό (κάτοχο πτυχίου/μεταπτυχιακού διπλώματος).
Η ενδιαφερόμενη επιχείρηση συνάπτει σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διάρκεια από 18 έως 36 μήνες. Το συνολικό ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 70% του κόστους απασχόλησης του νέου ερευνητή, ενώ το υπόλοιπο 30% καλύπτεται από την ίδια την επιχείρηση.
Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 και οι προτάσεις υποβάλλονται, στα αγγλικά, στο διαδικτυακό τόπο: https://apps.gov.gr/minedu/employment/.