Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Βρετανικά Πανεπιστήμια | Ποιο είναι το καλύτερο;


Στην κορυφή της ετήσιας κατάταξης των καλύτερων πανεπιστημίων της Βρετανίας ανέβηκε το Cambridge, «γκρεμίζοντας» το Oxford, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Telegraph». Πρώτο, με τους περισσότερους πόντους σε 10 κατηγορίες, έρχεται στον κατάλογο των 116 κολεγίων το Cambridge. Η ικανοποιήση των σπουδαστών, η ερευνητική λειτουργία, ο προϋπολογισμός για τη συντήρηση των κτιρίων και εγκαταστάσεων, η επιτυχία και οι επαγγελματικές προοπτικές, αποτελούν μερικές από τις κατηγορίες.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που το Cambridge κατάφερε να ρίξει από το «θρόνο» τον αιώνιο αντίπαλό του, το Oxford. Η εξαιρετικά υψηλή επιτυχία των νέων σπουδαστών είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Cambridge. Λόγου χάρη, ο μέσος υποψήφιος για το πανεπιστήμιο έχει σχεδόν πέντε άριστες βαθμολογίες (Α) στα βασικά γνωστικά μαθήματα από το γυμνάσιο.
Από την άλλη πλευρά, το Oxford είναι το καλύτερο σε 13 ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής, της μουσικής, της πολιτικής και της θεολογίας. Το Imperial College of London είναι τρίτο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Για πρώτη φορά, στα κορυφαία δέκα πανεπιστήμια της Βρετανίας μπήκε το University of Bath, που ιδρύθηκε το 1966.
Ακολουθεί το Τοp 5 των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου:
  1. Cambridge
  2. Oxford
  3. Imperial College London
  4. London School of Economics
  5. Durham University