Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η "παραχάραξη" του Λάκη Λαζόπουλου;

Η "παραχάραξη" του Λάκη Λαζόπουλου;

Αναμεταδώσαμε χθες μια είδηση όπως την έγραψαν όλα σχεδόν τα μπλογκς και τα ειδησεογραφικά sites: ότι ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως Όποιο πλοίο με παράνομους μετανάστες διέρχεται από τα ελληνικά ύδατα θα βυθίζεται»
Προσωπικά δεν έχω κανένα καημό για τις γνώμες και απόψεις του κ. Καρατζαφέρη, όπως και δεν με εκφράζουν οι θέσεις τους. Δεν μπορούσα όμως να μην σχολιάσω αυτή τη δήλωση που όμως…… αποδείχθηκε πλασματική και ότι κάποιος άλλος έχει βάλει το χέρι του , ή μάλλον το μοντάζ του.

Φίλος του site fititis.gr μου υπέδειξε το πραγματικό βίντεο των όσων είπε στην Λάρισα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ και διαπίστωσα πως ουδέποτε ο άνθρωπος είπε αυτό το πράγμα. Οι δηλώσεις ότι θα διώξει τους μετανάστες ισχύει και αυτό το έχει πει πολλές φορές, ωστόσο στο επίμαχο σημείο μιλούσε για Αεροπλάνα που εισέρχονται στον εναέριο χώρο ότι θα καταρρίπτονται και πλοία που μπαίνουν στα χωρικά μας ύδατα θα βυθίζονται, εννοώντας τα Τουρκικά και όχι λαθρομεταναστών.

Καταρχήν ΚΑΙ αυτή τη δήλωση την βρίσκω ακραία, αλλά δεν έχειΚΑΜΙΑ σχέση με την προηγούμενη που φάνηκε να λέει για τους λαθρομετανάστες.

Ο Κουμπάρος που …Πάντρεψε τις σκηνές στο μοντάζ ώστε να φαίνεται ότι μιλάει για το ίδιο πράγμα (τους λαθρομετανάστες δηλαδή), είναι ο κ. Λαζόπουλος και οι συνεργάτες του.

Όπως αναφέρω και πιο πάνω, δεν έχω κανένα καημό και καμία πολιτική ταύτιση με τον κ. Καρατζαφέρη ώστε να τον υπερασπιστώ. Η παρούσα πολιτική σκηνή είναι σάπια και οι πρωταγωνιστές της καλά θα κάνουν να πάνε σπίτια τους.

Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι άδικος ή να παίζω και να γράφω με ατιμία. Ο άνθρωπος, ΔΕΝ είπε ότι θα βυθίζει πλοίο με λαθρομετανάστες όπως στο μοντάζ φάνηκε.

Λυπάμαι που ο κ. Λαζόπουλος φτάνει στα ακραία σημεία να κόβει και να ράβει κατά το δοκούν δηλώσεις που αλλάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν το κάνει αυτό με τον Καρατζαφέρη, σίγουρα το έχει κάνει και για άλλους, μπορεί αύριο να το κάνει και με εμένα ή εσένα.

Αυτό ΔΕΝ είναι σάτιρα. Δεν γνωρίζω από νομικά, όπως ο κ. Λαζόπουλος, αλλά αυτό λέγεται παραχάραξη, διαστρέβλωση και φυσικά δείχνει εμπάθεια, κακία και δεν είναι τίμιο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να σχολιάσεις ένα σωρό δηλώσεις του άλλου, δεν έχεις όμως το δικαίωμα να αλλοιώνεις με τέτοιο τρόπο τα λεγόμενα του.

Λυπάμαι πραγματικά γι αυτή την εξέλιξη. Να υποθέσω ότι ο κ. Λαζόπουλος πήρε το υλικό όπως το έδωσε συνεργάτης του;  Έδωσε ο ίδιος εντολή για κάτι τέτοιο; Όπως και να έχει το θέμα γίνεται επικίνδυνο και ο κ. Λαζόπουλος προπαγανδίζει, όπως ακριβώς κάνουν και αυτοί τους οποίους κατηγορεί, κοροϊδεύει και χλευάζει. Δεν ξέρω τι είναι σάτιρα, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι.

Όσο για τις πραγματικές δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, καλά θα κάνει να μετριάσει τον τσαμπουκά του και τις πατριωτικές φανφαροκορώνες του.
Ζούμε στην ίδια γειτονιά με την Τουρκία, όπως και με την Ιταλία, Βουλγαρία κλπ. Αλίμονο αν κάθε φορά που ο γείτονας μας πατούσε το πόδι του στο πεζοδρόμιο ή την αυλή μας, του κόβαμε τα πόδια.
Χρειάζεται διπλωματία και σωστή εξωτερική πολιτική και όχι τσαμπουκάδες του στυλ «μπήκες μέσα θα σε βυθίσω». Θα έκανε το ίδιο και με την Ιταλία;

Όσο για τους μετανάστες, όντως χρειάζεται μια σωστή πολιτική και να μπει τάξη. Όχι όμως ότι στην ερήμωση της υπαίθρου φταίνε οι μετανάστες, ή για την ανεργία μας έρχονται οι κακοί ξένοι και μας παίρνουν την δουλειά.

Δεν φταίνε οι μετανάστες για τα μαγαζιά με ρούχα, παπούτσια, τα καφέ, τις βιοτεχνίες, τα βενζινάδικα, τις διαφημιστικές, τα γραφεία και τις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο.
Δεν φταίνε οι μετανάστες που για μπογιατζήδες, υδραυλικούς, σοβατζήδες και αγρότες, κουβαλητές και αχθοφόρους, καθαρίστριες και υπηρέτες, έχουμε αυτούς να δουλεύουν και όχι Έλληνες.
Ρωτήστε έναν Έλληνα νέο, αν μπορεί να κάνει αυτές τις δουλειές. Εκεί που πίνει το φραπέ του ο άνεργος μεν, πτυχιούχος δε, Έλληνας, μπορεί να πάει στο γιαπί με το πηλοφόρι και το μυστρί. Βλέπεις όλοι το ρίξαμε στις σπουδές, γνωρίζουμε από Java και προγραμματισμό, από ανώτατα μαθηματικά και σχεδιασμούς κτιρίων, αλλά λίγοι μπορούν και θέλουν να πιάσουν την μπαντανόβουρτσα ή να βάλουν το κεφάλι τους στα σκατά.

Όποιος μπορεί, και ΘΕΛΕΙ να δουλέψει, δεν τον εμποδίζει κανένας Αλβανός ή λαθρομετανάστης. Επομένως κ. Καρατζαφέρη το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν έρθετε στην εξουσία (όπως είπατε) είναι να αλλάξετε την νοοτροπία του Έλληνα. Δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως αν τα βάλετε απλά με τους ξένους και δεν τα βάλετε με τον εαυτό σας, με εμένα και τους συμπατριώτες σας.
Τα μονταρισμένα πλάνα θα τα δείτε στο 0:22 και τις  πραγματικές δηλώσεις που έγιναν θα τις δείτε στο 2:30 του βίντεο που θα βρείτε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=yXIAd5gUv_8

ΥΓ. Στη ζωή μου προσπάθησα και προσπαθώ να μην αδικώ κανένα, όσο και να διαφωνώ μαζί του. Αν ο κ. Λαζόπουλος το πήρε μονταρισμένο από αλλού και το έπεξε χωρίς διασταύρωση και πάλι θα ζητήσω συγνώμη.
Μ. Συράκης