Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Διαγωνισμός σχεδιασμού "EESC Design Eleven"


Διαγωνισμός σχεδιασμού "EESC Design Eleven"
Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ευρώπης σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν την έναρξη του Βραβείου Σχεδιασμού (EESC Design Award) για το 2011 με θέμα τον διαχρονικό σχεδιασμό.

Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών λήγει στις 30 Μαΐου και ήδη έχουν δηλώσει 150 σχεδιαστές από συνολικά 27 χώρες της ΕΕ. Ο διαγωνισμός "Design Eleven" απευθύνεται σε μαθητές που ασχολούνται με το σχέδιο και σε επαγγελματίες σχεδιαστές από τις χώρες της Ε.Ε. Οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί που βασίστηκαν στο θέμα της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών καλούνται να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες τους δημιουργώντας ένα αντικείμενο "διαχρονικού σχεδιασμού".
Ο διαγωνισμός σχεδιάσης ξεκίνησε το 2009 από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, την CUMULUS (διεθνής ένωση πανεπιστημίων και κολλεγίων τέχνης, σχεδιασμού και μέσων μαζικής ενημέρωσης) και την EIDD (ευρωπαϊκό ινστιτούτο σχεδιαμού). Έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινή γνώμη σχετικά με θέματα της κοινωνίας τον πολιτών.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.