Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αύριο η συνάντηση του υφ. Παιδείας με εκπροσώπους των ΑΕΙ/ΤΕΙ


Ως «ιδιαιτέρως σημαντική» χαρακτηρίζεται και από τις δύο πλευρές η αυριανή συνάντηση, στις 14.00, μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και εκπροσώπων των καθηγητών των Α.Ε.Ι. και των Τ.Ε.Ι., καθώς και των ερευνητών.

Το υπουργείο ικανοποίησε σχετικό αίτημα των τριών ομοσπονδιών, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο υφυπουργός Παιδείας, Ι. Πανάρετος, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Οι καθηγητές Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. ανακοίνωσαν χθες ότι θα κινηθούν δικαστικά κατά του κ. Πανάρετου και αύριο, πριν από τη συνάντηση, αναμένεται να καταθέσουν τη σχετική μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία.
Σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων απέστειλαν ανοικτή επιστολή στην κα Διαμαντοπούλου (με κοινοποίηση στον κ. Πανάρετο), προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το «πλαφόν» που μπήκε στις προσλήψεις συμβασιούχων διδασκόντων.

«Τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας λαμβάνουν τους τελευταίους μήνες σειρά εγκυκλίων εκ μέρους του αρμόδιου υφυπουργού, με τις οποίες, στο όνομα της διαχείρισης επιμέρους προβλημάτων λειτουργίας, ασκείται μια συστηματική πολιτική ελέγχου των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης από το ΥΠΔΒΜΘ, με παρεμβάσεις που θίγουν το αυτοδιοίκητο, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τον εξορθολογισμό και τη λογοδοσία ή με μια συντονισμένη και ενιαία εκπαιδευτική πολιτική, συσσωρεύοντας ως εκ τούτου νέα προβλήματα» αναφέρεται στην επιστολή.