Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Nokia | Κερδίζει τα προς το ζην εις βάρος της Apple!




Είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για τη Nokia, η οποία προσπαθώντας να ανακάμψει και ετοιμάζοντας το πρώτο Nokia smartphone με Windows Phone 7 λειτουργικό, κατάφερε να κερδίσει τη μακροχρόνια διαμάχη της με την Apple. Αυτή η νίκη θα φέρει αρκετό χρήμα στα ταμεία της Φινλανδέζικης εταιρείας, χρήμα το οποίο το έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στο παρελθόν.
Πιο συγκεκριμένα, οι μηνύσεις της Nokia προς την Apple είναι αρκετές στο παρελθόν και όλες αφορούν κλεμμένες πατέντες της δεύτερης από την πρώτη εταιρεία. Η δικαστική διαμάχη έλαβε τέλος με συμφωνία τελικά, της οποίας οι λεπτομέρειες κρατήθηκαν κρυφές, όμως γνωρίζουμε πως η Apple θα χρειαστεί να καταθέσει ένα μεγάλο εφάπαξ στη Nokia και επίσης θα καταβάλλει ένασυγκεκριμένο ποσό για κάθε συσκευή iPhone και iPad που θα πουλά.
Είναι γνωστό πως η Nokia έχει καταθέσει πάνω από 10.000 δικές της πατέντες στα τόσα χρόνια λειτουργίας της, ένα ποσό αρκετά μεγάλο. Αυτό οφείλεται στο ότι τα τελευταία 20 χρόνια η εταιρεία έχει καταθέσει γύρω στα 43 δις δολάρια στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Μία χείρα βοηθείας από το πουθενά θα μπορούσαμε να πούμε, η οποία πρόκειται να αλλάξει αισθητά τα σχέδια της εταιρεία για το μέλλον.