Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας της ΕΘΕΛ



Διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ό,τι αφορά την πορεία των κινητοποιήσεων, διαπιστώνεται το τελευταίο 24ωρο στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, καθώς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που απέκτησαν σήμερα και νέο πρόεδρο, φαίνεται να διαχωρίζουν τη θέση τους από τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα προτάθηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων.
Στο χώρο της ΕΘΕΛ, ο νέος πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Μιχάλης Λιαγούρης που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Κουλουμπαρίτση, δήλωσε ότι οι στάσεις εργασίας που είχαν ανακοινωθεί από τις 11.00 έως τις 16.00 για αύριο Τετάρτη και για την Παρασκευή δεν ισχύουν, καθώς, όπως είπε, η απόφαση δεν ελήφθη κάτω από τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν μέσα από καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων μέσα από ένα «μίνι» δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, την προσεχή Τετάρτη θα στηθούν κάλπες, ώστε οι εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου να αποφασίσουν, με μυστική ψηφοφορία ποια θα είναι η συμπεριφορά του κλάδου.
Πάντως, σημειώνεται ότι κατά της σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αποφασίστηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου να δοθεί συνέντευξη Τύπου και την επόμενη ημέρα να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση, για να ληφθούν νέες αποφάσεις.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προχωρούν και σε εκστρατεία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, μοιράζοντας φυλλάδια στα οποία, μεταξύ άλλων, θα εξηγούν και τις επιπτώσεις που έχει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος στο επιβατικό κοινό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ