Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Το Υπουργείο Οικονομικών τιμωρεί 20 ΑΕΙ της χώρας


Το Υπουργείο Οικονομικών τιμωρεί 20 ΑΕΙ της χώρας
Το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, την «εσχάτη των ποινών» στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, που συνεχίζουν να μη δίνουν τα οικονομικά στοιχεία για τα έσοδα, τις δαπάνες, τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις τους. Κυρώσεις ετοιμάζονται και για τους φορείς που κοινοποίησαν ελλιπή στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Μεταξύ των ιδρυμάτων που δεν θα λάβουν καμία επιχορήγηση αυτό τον μήνα είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και πλήθος ΤΕΙ από όλη τη χώρα. Κι αν κάποια ΤΕΙ έχουν ταμειακά υπόλοιπα, όπως σημείωνε ο ίδιος παράγοντας, το ερώτημα είναι μέχρι πότε θα τους φτάσουν αυτά για να κινηθούν.
Οι φορείς στους οποίους η επιχορήγηση κόπηκε από αυτόν το μήνα,  δεν πρόκειται να ξαναδοθεί μέχρι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όπως σημείωνε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου, ενώ όσο οι φορείς δεν αποστέλλουν τα στοιχεία θα συνεχίζεται το κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης και ως εκ τούτου θα υπάρξει δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους - μεταξύ των οποίων και η μισθολογική δαπάνη.