Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Επίτιμος διδάκτωρ του Παν. Πειραιά ο Κ. Παπούλιας


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

Η αναγόρευση έγινε έπειτα από εισήγηση του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γεώργιο Σπ. Οικονόμου. Κατόπιν έλαβε χώρα η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από τον πρόεδρο του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών καθηγητή Αθανάσιο Πλατιά, ο οποίος μίλησε για την επιστημονική αλλά και την πολιτική καριέρα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δίνοντας έμφαση στην δεκατριάχρονη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών και την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθήθηκε επί υπουργίας του.

Ακολούθησε η ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος του τμήματος από τον καθηγητή Αθανάσιο Πλατιά και της αναγόρευσης και του διπλώματος από τον πρύτανη Γεώργιο Σπ. Οικονόμου, ο οποίος προέβη και στην περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του πανεπιστημίου και του επίδωσε το δίπλωμα και τα κείμενα του ψηφίσματος και της αναγόρευσης.