Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εξετάσεις για πιστοποίηση Junior Level Linux Professional!


Που και πότε; Στις 31 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00 στο Εργαστήριο GNU/Linux Θεσσαλονίκης, Παπαναστασίου 18, στη Θεσσαλονίκη!
Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, Master Affiliate του Linux Professional Institute στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί ένα LPI Exam Lab από ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό φορέα, ο οποίος εκπροσωπεί και επίσημα το Linux Professional Institute στη χώρα.
Ωστόσο ο GreekLUG δίνει αρκετά μεγάλη σημασία στην τεχνική κατάρτιση των μελών της Ελληνικής Κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ και την διάδοση της εξειδικευμένης γνώσης για το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux.
Έτσι λοιπόν ως εκπρόσωπος του LPI στην Ελλάδα, ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για την εμβάθυνση στο Ελεύθερο Λογισμικό μέσω σειρών εκπαιδευτικών δράσεων, σεμιναρίων και δημιουργίας του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
Για αυτό τον λόγο, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι ήδη υπάρχουσες σειρές μαθημάτων και σεμιναρίων αλλά και καινούργιες που θα αφορούν αποκλειστικά την απόκτηση γνώσεων για την απόκτηση των πιστοποιήσεων του Linux Professional Institute.
Μερικές γενικές πληροφορίες
Για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο Exam Lab είναι απαραίτητη η συμμετοχή στη σειρά μαθημάτων προετοιμασίας που διοργανώνει ο GreekLUG. Τα μαθήματα καθώς και το Exam Lab θα αφορούν την πιστοποίηση LPIC-1 και πιο συγκεκριμένα τη Βαθμίδα 101. Εν ευθέτω χρόνο θα υπάρξει δεύτερη σειρά δραστηριοτήτων σχετικά με τη Βαθμίδα 102.
Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι €180 και περιλαμβάνει:
  • €100 κόστος συμμετοχής στα μαθήματα του GreekLUG
  • €80 κόστος εξετάσεων
Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών & Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ δικαιούνται 50% έκπτωση στην συνολική αυτή τιμή. Πληροφορίες σχετικά με την ύλη μελέτης της εξέτασης μπορείτε να βρείτε στην σχετική σελίδα του web portal του LPI Greece.
Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων από τους υποψηφίους που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι 10. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.