Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι βασικοί παίκτες στο σκάνδαλο της News Corp.

Της Karen Weise

Ιδρυθείσα από το 1843, η News of the World έκλεισε στις 10 Ιουλίου μετά από ισχυρισμούς που έλεγαν ότι λάμβανε τηλεφωνικά, ιατρικά και τραπεζικά στοιχεία για έναν αριθμό ανθρώπων της τάξης των 3.870 στους οποίους συγκαταλέγονταν διασημότητες, πολιτικοί και αστυνομικοί.

Rupert Murdoch


Ο Πρόεδρος και CEO της News Corp. Rupert Murdoch δήλωσε ότι οι πρόσφατοι ισχυρισμοί που θέλουν την News of the World να υποκλέπτει τηλεφωνικά στοιχεία και να καταβάλλει αμοιβές στην αστυνομία είναι «λυπηροί και απαράδεκτοι». 



Φωτογραφία: Oli Scarff/Getty Images

Rebekah Brooks


Η Rebekah Brooks, CEO της News International, στην οποία ανήκει η News of the World, υπήρξε συντάκτρια της εφημερίδας από το 2000 έως το 2003, κατά την περίοδο που λάμβαναν χώρα οι υποτιθέμενες υποκλοπές.

Φωτογραφία: Rex Features/AP

James Murdoch


Ο αναπληρωτής Chief Operating Officer James Murdoch επιβλέπει τις δραστηριοτητες της News Corp. στην Ευρώπη και την Ασία.

Φωτογραφία: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Andy Coulson 



Ο Andy Coulson ήταν συντάκτης της News of the World από το 2003 έως το 2007, όταν έγινε διευθυντής επικοινωνίας του Κόμματος των Συντηρητικών.

Φωτογραφία: Ben Stansall/AFP/Getty Images

Clive Goodman


Ο πρώην ανακτορικός συντάκτης της News of the World Clive Goodman καταδικάστηκε το 2007 σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για ανάμειξη στην υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών μελών του προσωπικού του Μπάκινχαμ.

Φωτογραφία: Suzanne Plunkett/Bloomberg


Glenn Mulcaire


Ο ιδιωτικός ερευνητής Glenn Mulcaire καταδικάστηκε επίσης το 2007 σε φυλάκιση έξι μηνών με την κατηγορία της υποκλοπής μηνυμάτων διάσημων προσώπων. Φωτογραφία:

Rukhsana Hamid/Bloomberg

Gordon Brown


Ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Gordon Brown δηλώνει ότι οι Sunday Times το 2000 απέκτησαν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ το 2006 η Sun απέσπασε απόρρητα ιατρικά αρχεία για το γιο του.

Φωτογραφία: Press Association/AP

John Yates


Το 2009, ο John Yates, αστυνομικός υποδιευθυντής της Metropolitan Police, έθεσε υπό επανεξέταση προηγούμενη έρευνα σχετικά με τηλεφωνικές υποκλοπές της News of the World και κατέληξε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, μία απόφαση που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως «καλοβαλμένα φούμαρα».

Φωτογραφία: Dan Kitwood/Getty Images

Les Hinton


Ο Les Hinton, ο μέχρι πριν τρεις μέρες CEO του Dow Jones, ήταν εκτελεστικός πρόεδρος της News International κατά την περίοδο που φέρονται να λαμβάνουν χώρα οι τηλεφωνικές υποκλοπές.

Φωτογραφία: Joshua Roberts/Bloomberg