Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Διάκριση για το ελληνικό «Σχολείο του Μέλλοντος» από… την Apple!


Είμαστε κάτι παραπάνω από συνηθισμένοι να ακούμε (ή να ασκούμε) κριτική για την κατάσταση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σπάνια όμως μαθαίνουμε για δράσεις ελλήνων εκπαιδευτικών που κερδίζουν διεθνή αναγνώριση.
Η επιστημονική ομάδα της APPLE σε θέματα παιδείας έμεινε εντυπωσιασμένη από την πορεία του προγράμματος «Σχολείο του Μέλλοντος» των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και αφού επισκέφτηκε το Σχολείο στην Ελλάδα για να δει ζωντανά τον τρόπο υλοποίησης, έστειλε πρόσκληση για την παρουσίαση του διαδραστικού αυτού εκπαιδευτικού μοντέλου στα κεντρικά ευρωπαϊκά γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο!
Τα Εκπαιδευτηρίων Δούκα στοχεύοντας στην διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν στους μαθητές και γονείς τους χρησιμοποιούνε δημιουργικά τις νέες τεχνολογίες. Ο βασικός του στόχος είναι να απελευθερώσει τις δυνάμεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι εκσυγχρονίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και κάνουν ποιο αποτελεσματικό τον τρόπο που οι μαθητές αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και γενικότερη πορεία.
Το όραμα των ελλήνων εκπαιδευτικών αλλά και  η καλοσχεδιασμένη εφαρμογή του,  φαίνεται ότι δημιούργησαν πολύ θετική εντύπωση  στους ιθύνοντες της Apple. Έτσι   έφτασαν στο σημείο να προτείνουν συνεργασία στο ‘Σχολείο του Μέλλοντος’ (http://www.youtube.com/watch?v=wmb23hhvGCo) ώστε να αποτελέσει το πρόγραμμα αυτό σημείο αναφοράς για τα σχέδια που έχουν στο τομέα  της καινοτομίας και της εκπαίδευσης,  σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πάντα τέτοια λοιπόν. Καλύτερη εκπαίδευση σημαίνει συμμετοχή ελληνικών σχολείων και πανεπιστημίων στα διεθνή «γήπεδα»  όπου «παίζονται» τα θέματα εκπαίδευσης και μάθησης, με στόχο τη διάκριση και τις ‘νίκες’..
Το  Σχολείο του Μέλλοντος στην Εκπομπή Πρώτη Γραμμή του SKAI(http://www.youtube.com/watch?v=zwUn2w2e3Uc) με αφορμή την βράβευση τους στον διαγωνισμό Καινοτομίας του ΣΕΒ.