Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Έρευνα | Εθισμένη στα ναρκωτικά η σημερινή Νεολαία;


Έρευνα λοιπόν! Πόσο μ’αρέσουν οι έρευνες. Λοιπόν λοιπόν, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το ΤΕΙ Αθήνας για την χρήση ναρκωτικών από τους νέους, διαπιστώθηκε πως ένα ποσοστό 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είναι χρήστες.
Ποια τα αίτια λοιπόν;
Τα κλασσικά, η οικονομική κατάσταση καθώς και η σχέση με την οικογένεια.
Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 827 σπουδαστές το 19,5% δήλωσε ότι συχνά ή περιστασιακά κάνει χρήση ναρκωτικών. Αυτοί που δήλωσαν χρήστες, το 99,3% απαντά πως έχει δοκιμάσει χασίς, ενώ για την κοκαΐνη απαντά θετικά το 22,8%.
Μάλιστα το 13,8% δηλώνει πως έχει δοκιμάσει παραισθησιογόνα, το 10,3% τα club drugs, το 8% τα οπιούχα, ενώ το 3,4% μπήκε στον κόσμο των ναρκωτικών αρχίζοντας με τα υπνωτικά/αγχολυτικά χάπια.
Η χρήση γίνεται σε καθημερινή βάση;
Κι όμως τα ποσοστά δείχνουν ότι το 7,5% των σπουδαστών κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών καθημερινά, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 21 έτη.
Για ποιον λόγο βασικά το κάνουν;
Χμμ, οι λόγοι είναι πολλοί. Το 26,8% δηλώνει πως το έκανε από περιέργεια, ενώ το 26,1% ήταν η επιθυμία του. Ακόμη ένα ποσοστό 17,4% απάντησε πως το έκανε για να αντιμετωπίσει το άγχος που βίωνε και άλλο ένα 17,4% δήλωσε πως δεν γνωρίζει τον λόγο. (σ.σ εδώ θα πω εγώ: μα****ες).
Επίσης το 8% αναγνώρισε πως ήταν αποτέλεσμα των κοινωνικών συναναστροφών που είχε και το 2,9%.
Στο οικονομικό τώρα επίπεδο της οικογένειας των παιδιών το 33,6% των χρηστών δηλώνει πως το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ευρώ και το 26,1% από 2.000 έως 5.000 ευρώ.
Η πλειονότητα των χρηστών (41,2%) χαρακτηρίζουν ως «πολύ καλές» τις σχέσεις των γονέων τους, το 37,9% ως «καλές», ενώ μόνο το 9,1% τις χαρακτηρίζει «προβληματικές».
Η έρευνα έγινε από την επιστημονική ομάδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΤΕΙ δημοσιεύτηκε στο «Έθνος της Κυριακής».
Τελικά απ’όσο βλέπω… Βάζω και εμένα μέσα -αυτό έλειπε- παρασυρόμαστε εύκολα… Τι λέτε;