Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Οι 6 πιο καινοτόμες εταιρείες για το 2010

6. Amazon.com



Το iPad μπορεί να θέλει να κατατροπώσει το Kindle, το νέο ebook reader της Amazon, όμως η ταμπλέτα της Apple δεν είχε φτάσει ακόμη στα μαγαζιά όταν η Amazon (AMZN) ανακοίνωνε τα apps του Kindle για iPad και Mac. Το μερίδιο των βιβλίων στην αυτοκρατορία των διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων συρρικνώνεται: το τέταρτο τρίμηνο του 2009 σχεδόν οι μισές πωλήσεις της Amazon αφορούσαν ηλεκτρονικά είδη. 

5. Toyota Motor





Για χρόνια η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου ήταν πρότυπο καινοτομίας, χάρη στα υψηλής ποιότητας οχήματα και τα υβριδικά που πρωταγωνιστούσαν στον τομέα τους. Ωστόσο, μετά από τις μαζικές ανακλήσεις οχημάτων, το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να εφεύρει η Toyota (TM) είναι ο εαυτός της. 


4. IBM




Η εταιρεία που χάρισε στον κόσμο το PC έχει εγκαταλείψει το hardware και είναι πλέον διεθνής συμβουλευτικός οίκος σε θέματα τεχνολογίας. Παραδείγματος χάρη, συνεργάστηκε με ένα νοσοκομείο του Τορόντο για να βοηθήσει τους γιατρούς να παρακολουθούν ακόμη και τις πιο ανεπαίσθητες αλλαγές στην κατάσταση της υγείας των πρόωρων βρεφών.


3. Microsoft




Ο κολοσσός του software δεν έχει βαρύνει. Το λειτουργικό Windows 7 διόρθωσε τα προβλήματα του Vista, ενώ το Bing καταλαμβάνει πάνω από το 10 τοις εκατό της αγοράς των μηχανών αναζήτησης. Στη συνέχεια προβλέπεται το Microsoft Outlook 2010, το οποίο συγχρονίζει τις ηλεκτρονικές επιστολές, τις επαφές και τις εφαρμογές των social media.


2. Google




Στο παρελθόν η (GOOG) και η Apple (AAPL) ήταν σύμμαχοι. Όμως με το smartphone Droid η Google μπήκε στα χωράφια του iPhone. Το Google Fiber for Communities Project οραματίζεται την ανάπτυξη δικτύων στα αμερικανικά αστικά κέντρα που θα επιτρέπουν ταχύτητες εκατονταπλάσιες των σημερινών. 


1. Apple




Με χαρακτηριστική συνέπεια από την ίδρυσή της το 1976, η Apple (AAPL) εφεύρει προϊόντα που φέρνουν επανάσταση στη ζήτηση της ψηφιακής τεχνολογίας, με πιο πρόσφατο το iPad, το οποίο «τάραξε τα νερά» πολλών άλλων φορητών συσκευών όπως το netbook ή ακόμη και το laptop.


Για ολόκληρο το άρθρο:"Οι 25 πιο καινοτόμες εταιρείες για το 2010" πατήστε εδώ