Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πρόταση της Π.Α.Σ.Π-Πα.Πει. για την εξεταστική


   
          Με την έναρξη του νέου έτους και έπειτα από έντονη φημολογία για μετάθεση της εξεταστικής κατά μια εβδομάδα λόγω των χαμένων ωρών διδασκαλίας οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου μας έκαναν γνωστό ότι δεν δύναται να αναβληθεί η εξεταστική, διότι ο συνδυασμός της αναβολής αυτής και πιθανών απεργιών των Μ.Μ.Μ. εντός της εξεταστικής περιόδου (κάτι το όποιο θα ανάγκαζε να μετατεθούν τα μαθήματα των ημερών τον απεργιών στο τέλος ) θα συντελούσε στην καθυστέρηση της έναρξης του εαρινού εξαμήνου. Παρόλα αυτά μετά την πρώτη εβδομάδα της εξεταστικής με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των μέσων μεταφοράς δεν έγινε καμία κίνηση από τις αρχές του πανεπιστημίου είτε για αναβολή των εξετάσεων είτε για την στοιχειώδη ενημέρωση των φοιτητών.
          Από το Σάββατο 29/1 και λόγω εξελίξεων στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ ανακοινώθηκαν 24ωρες απεργίες στο μετρό και στον ηλεκτρικό και στάση εργασίας από της 11:00 ως τις 16:00 στα λεωφορεία για τη Δευτέρα 31/1 και πάλι η διοίκηση του πανεπιστημίου έδειξε την πλήρη ολιγωρία της στο θέμα της ενημέρωσης καθώς δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της σχολής ή ενημέρωση των φοιτητικών εκπροσώπων. Θεωρούμε αδιανόητο τη διενέργεια της εξεταστικής με 24ωρη απεργία στα μέσα μεταφοράς, καθώς η πλειοψηφία των φοιτητών αδυνατεί να προσέλθει. Η διοίκηση του πανεπιστημίου θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής και να ενημερώνει τους φοιτητές. Ομαλή διεξαγωγή συνεπάγεται πως η εξέταση μαθήματος θα αναβάλλεται όταν υπάρχει 24ωρη απεργία των Μ.Μ.Μ. , ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να προσέλθουν χωρίς πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο. Ειδικά στην περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που διανύουμε δεν είναι δυνατό να επιβαρύνονται οι φοιτητές, ειδικότερα όσοι δεν διαθέτουν κάποιο δικό τους μέσο μεταφοράς, με περισσότερα έξοδα για την προσέλευσή τους στο πανεπιστήμιο.
            Ειδικά τώρα με την έντονη φημολογία για 48ωρη απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τρίτη 1/2 και Τετάρτη 2/2 ζητάμε από την διοίκηση του πανεπιστημίου την ανάληψη των ευθυνών της για την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής με την αυτόματη μεταφορά των εξεταζόμενων μαθημάτων τις μέρες των 24ωρων απεργιών γενικευμένα στα Μ.Μ.Μ. (Ηλεκτρικός, Μετρό, Λεωφορεία) στο τέλος της εξεταστικής περιόδου και την πλήρη ενημέρωση των φοιτητών.