Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Συναντήσεις ελληνικών τραπεζών με τους οίκους αξιολόγησης Moody's και S&P

Με εκπροσώπους των δύο διεθνών οίκων αξιολόγησης συναντήθηκε κλιμάκιο των ελληνικών τραπεζών
Έμφαση στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έδωσαν οι εκπρόσωποι ελληνικών τραπεζών κατά τις συναντήσεις τους με εκπροσώπους των διεθνών οίκων αξιολόγησης.

Κλιμάκιο τραπεζικών στελεχών, με επικεφαλής τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Νικόλαο Καραμούζη και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγορών και Κεφαλαίων της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, είχε την Τρίτη ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους των διεθνών οίκων, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών υπογράμμισαν επίσης τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δεικτών αποτελεσματικότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δημοσιονομικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και οι προωθούμενες από την κυβέρνηση διαρθρωτικές αλλαγές.

Στις συναντήσεις με τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης συμμετείχαν οι επικεφαλής οικονομολόγοι των Τραπεζών μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Ν.Μαγγίνας (Εθνική Τράπεζα Ελλάδος), Γκ.Χαρδούβελης (Eurobank ), Μ.Μασουράκης (Alpha Bank) και Η.Λεκκός (Τράπεζα Πειραιώς).