Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

virtualschool.gr | Το εικονικό σχολείο σε πραγματικά χαμηλές τιμές!



Ήρθε και το εικονικό σχολείο! Μέχρι τώρα, τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο και έκαναν έξτρα μαθήματα στα φροντιστήρια, ακόμη και από το δημοτικό! Την ξέρετε όλοι την κατάσταση με την παιδεία μας, να μην επεκταθώ…
Τώρα πλέον, δεν είναι ανάγκη να τρέχουν τα παιδιά στα φροντιστήρια και οι γονείς να πληρώνουν τα υπέρογκα ποσά που τους επιβάλλουν τα φροντιστήρια. Έχει δημιουργηθεί για το λόγο αυτό το εικονικό σχολείο, το οποίο θα βοηθήσει το παιδί να κατανοήσει τα μαθήματα και όχι μόνο. Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου και είναι συνδρομητική. Μην αγχώνεστε όμως…
Τα χρήματα που απαιτούνται δεν είναι πολλά. Η συνδρομή είναι ετήσια και κοστίζει 20 ευρώ ανά μάθημα! Η τιμή αυτή, βέβαια, μειώνεται καθώς προχωρά η σχολική χρονιά. Στο VirtualSchool εργάζονται αρκετοί εκπαιδευτικοί όπου προσθέτουν συνεχώς ασκήσεις. Έτσι με τον καιρό το VirtualSchool εξελίσσεται σε ένα εικονικό φροντιστήριο με τη μόνη και βασική διαφορά ότι είναι όλες τις ώρες δίπλα στα παιδιά. Ένα μέρος λοιπόν αυτών των λίγων χρημάτων, πηγαίνουν στους καθηγητές αυτούς.
Στο VirtualSchool μπορείτε να βρείτε υλικό για Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία ενώ συνεχώς εμπλουτίζεται με καινούργια μαθήματα όπως Πληροφορική, Βιολογία, Αρχαία κ.α. Ο μαθητής έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει τη λύση μίας άσκησης με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει την αίσθηση πως έχει τον καθηγητή δίπλα του. Σε περίπτωση που ο μαθητής έχει απορίες για την άσκηση, μπορεί πολύ εύκολα να υποβάλει σχετικό ερώτημα και να λάβει την απάντηση από τον αρμόδιο καθηγητή. Οι λύσεις των ασκήσεων που περιλαμβάνονται στο VirtualSchool παρουσιάζονται από καθηγητές οι οποίοι διαθέτουν πολυετή πείρα στο χώρο της εκπαίδευσης. Επιπλέον ο μαθητής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ασκήσεις πέραν του σχολικού βιβλίου, να παρακολουθήσει μαθήματα θεωρίας, να λάβει μέρος σε διαγωνίσματα αλλά και να συμμετέχει στις συζητήσεις που γίνονται.

Χαίρομαι που κάποιο μέρος, έστω μικρό, από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, μπορούν να βρουν δουλειά στο ίντερνετ με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά (σχεδόν τσάμπα), χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.