Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Προτάσεις Ρεν για έξοδο από την κρίση της Ε.Ε.

oli_ren.jpg
Η αντιμετώπιση της αβεβαιότητας των αγορών, η οποία αποτυπώνεται στις αγορές κρατικών ομολόγων, είναι η μόνη λύση για την ανάκαμψη της οικονομίας, αναφέρει σε άρθρο του στους «Financial Times» ο ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν.
Ο κ. Ρεν προτείνει και τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί αυτό
-Σταθερότητα στις προσπάθειες των εθνικών κυβερνήσεων να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους.
-Ενίσχυση της δανειακής ικανότητας του υπάρχοντος ταμείου οικονομικής σταθερότητας και διεύρυνση του πεδίου δραστηριότητάς του.
- Προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ευρώπη, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.
-Αξιοποίηση της κοινής αγοράς, κυρίως στους τομείς των υπηρεσιών, της ενέργειας και της πνευματικής ιδιοκτησίας.
-Μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος και των κοινωνικών επιδομάτων, προκειμένου να προάγουν την αύξηση της απασχόλησης, καθώς και στις αλλαγές στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα.
-Βελτίωση της λειτουργίας του τραπεζικού τομέα και ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε., προκειμένου να προληφθούν νέες κρίσεις στην ευρωζώνη.
Ο κ. Ρεν κάνει λόγο και για την Ελλάδα τονίζοντας την «αξιοθαύμαστη δέσμευση στην οικονομική σταθερότητα, που ότι θα αποδώσει αποτελέσματα με διάρκεια».