Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ για την κατάληψη στη Νομική


Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Νομική Σχολή Αθηνών δεν είναι πλέον ανεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας...
Το δράμα κυνηγημένων ανθρώπων γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από κάποιους που κάνουν «εμπόριο αλληλεγγύης» στην πλάτη φοιτητών και μεταναστών, εις βάρος τελικά του Δημοσίου Πανεπιστημίου. Τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες όχι μόνο βλάπτουν καίρια το κύρος και την υπόληψη του Πανεπιστημίου, όχι μόνο γελοιοποιούν και υπονομεύουν την σπουδαία κατάκτηση του Ασύλου, αλλά προκαλούν συνολικά την Ελληνική κοινωνία. Δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούν για τις αποφάσεις των Πανεπιστημιακών οργάνων, καπηλεύονται το Άσυλο, χρησιμοποιούν την απόγνωση 300 μεταναστών ωθώντας τους σε απεργία πείνας με μαξιμαλιστικά και ανεφάρμοστα αιτήματα(καθολική νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις) και δοκιμάζουν τα όρια αντοχής της φοιτητικής κοινότητας και της κοινωνίας μας.


Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι το καινοφανές «επιχείρημα» που επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ότι δήθεν το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ενέκρινε την κατάληψη των μεταναστών αγγίζει τα όρια της γελοιότητας,

καθώς στην απόφαση του Συλλόγου προστέθηκε μια παράγραφος πραξικοπηματικά από τη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή του κειμένου(!!), ενδεικτική της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς τους.

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Αλέξη Τσίπρα να πάρει άμεσα θέση. Να τοποθετηθεί δημοσίως αντί να υπεκφεύγει. Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατά τα άλλα υπερασπίζεται το Πανεπιστήμιο και το άρθρο 16Σ που κατοχυρώνει την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, αν επικροτεί τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες που υποβαθμίζουν και στοχοποιούν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ή αν αντίθετα τις καταδικάζει.

Καλούμε παράλληλα την Κυβέρνηση και ιδίως τα αρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να βρει άμεση λύση στο πρόβλημα, μεταφέροντας τους απεργούς πείνας σε έναν εναλλακτικό χώρο διαμονής , που θα πληροί κριτήρια υγιεινής, θέρμανσης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το Πανεπιστήμιο δεν είναι αποθήκη ψυχών.
Η Νομική δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.
Είναι λίκνο Παιδείας, Ανθρωπισμού και Πολιτισμού.