Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

O αναδυόμενος ρόλος της Τουρκίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο

H Student Association For International Affairs (SAFIA) σας προσκαλεί σε συζήτηση με θέμα «O αναδυόμενος ρόλος της Τουρκίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και ο δύσβατος δρόμος του εξευρωπαϊσμού», η οποία πρόκειται να διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 15.30, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) (Πειραιώς 211).

Μεταξύ άλλων πρόκειται να συζητηθούν οι βασικές αρχές που διέπουν τη νέα τουρκική εξωτερική πολιτική, οι καινούριες συνθήκες του ευρύτερου γεωστρατηγικού περιβάλλοντος της Μέσης Ανατολής, η σημασία της σύγκρουσης μεταξύ ισλαμιστών και κεμαλιστών και η πορεία προς την κατοχύρωση θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών.


Της εκδήλωσης θα προηγηθεί συνοπτική παρουσίαση του μεταπτυχιακού προγράμματος του School of Advanced International Studies (SAIS) του Johns Hopkins University, ειδικά προσανατολισμένη στην ενημέρωση φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, στα γνωστικά αντικείμενα των διεθνών σχέσεων, διεθνών οικονομικών και περιφερειακών σπουδών από τον Director of Student Recruitment and Admissions, Nelson Graves.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15.00-15.30: Εγγραφές

15.30-16.00: Παρουσίαση του μεταπτυχιακού προγράμματος του Johns Hopkins University

16.15-17.30: Εισηγήσεις Ομιλητών

Θ. Βερέμης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)
«Η γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας και η προοπτική εναλλακτικού διεθνούς προσανατολισμού»

Γ . Γεννηματάς, Πρέσβης ε.τ., πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών
«Η οπτική της τουρκικής πολιτικής ελίτ για τις σχέσεις με την Ευρώπη και η θεωρία του στρατηγικού βάθους»

Θ. Ντόκος, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Γενικός Διευθυντής Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)
«Η Τουρκία και το δίλημμα του Ιανού : πορεία προς τη Δύση ή την Ανατολή;»

Συντονιστής: Γ. Καπόπουλος, Δημοσιογράφος-εφημερίδα «Ημερησία»

17.30-18.30: Συμπεράσματα-Συζήτηση



για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω