Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

«Δεν υπάρχουν υποδομές στα πανεπιστήμια»

Ο πρύτανης του ΑΠΘ και η γενική γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ


Στους λόγους που κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν βρέθηκε στη λίστα με α 200 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζουν κάθε χρόνο οι Times, αναφέρθηκαν την Τρίτη στο ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και η γγ. της ΠΟΣΔΕΠ Ευγενία Μπουρνόβα.

«Υποδομές, κτίρια, εγκαταστάσεις, αίθουσες, προσωπικό, αναλογία διδασκόντων, ερευνητική δραστηριότητα, εργαστηριακός εξοπλισμός είναι τα κριτήρια των Τimes» δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος.

«Σε ό,τι αφορά την ερευνητική δραστηριότητα είμαστε πολύ μπροστά. Όσον αφορά τα άλλα κριτήρια δεν έχουμε υποδομές, γίνονται μαθήματα σε διαμερίσματα. Στις αίθουσες είμαστε μείον, στον εργαστηριακό εξοπλισμό είμαστε μείον» τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

«Κομματικές εξαρτήσεις, και ιπτάμενοι καθηγητές υπάρχουν. Δεν είναι ο κανόνας, αλλά συμβαίνουν. Είμαστε πρόθυμοι να τα αντιμετωπίσουμε όπου συμβαίνουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο στο ΑΠΘ ο προϋπολογισμός ο προϋπολογισμός είναι κάθε χρόνο 45 εκατ. ευρώ, και η ερευνητική δραστηριότητα φέρνει κάθε χρόνο άλλα 50 εκατ. ευρώ έσοδα.

«Η Παιδεία είναι ακριβό σπορ, χρειάζονται χρήματα» πρόσθεσε.

«Να βλέπουμε και την παραγωγικότητα. Μην πετροβολείτε τους πανεπιστημιακούς. Δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελεί να απαξιώνουμε συνέχεια» δήλωσε από την πλευρά της η γενική γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ.

«Καμία διαβούλευση δεν έγινε στο κείμενο για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τη γγ. της ΠΟΣΔΕΠ ετοιμάζονται προτάσεις από τους καθηγητές.