Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας


Οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας:
  • Έχεις μόνο 10 λεπτά.. ασταμάτητο
Ένας βετεράνος μηχανικός κι ένας νεαρός προϊστάμενος αμαξοστοιχίας συνεργάζονται για να σταματήσουν την ξέφρενη πορεία ενός ακυβέρνητου τρένου, που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες. Θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της.
Σκηνοθεσία | Τόνι Σκοτ
Σενάριο | Μαρκ Μπόμπακ
Ηθοποιοί | Ντενζέλ Ουάσιγκτον, Ροζάριο Ντόουσον, Κρις Πάιν
  • Γνήσιο Αντίγραφο
Η νέα ταινία του Αμπάς Κιαροστάμι με την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκαςπου συναντιούνται στην Τοσκάνη.
Ηθοποιοί | Γουίλιαμ Σίμελ, Ζιλιέτ Μπινός
  • Somewhere
Ο Τζόνι Μάρκο είναι διάσημος ηθοποιός, ζει μέσα στις καταχρήσεις και κατοικεί στο θρυλικό Chateau Marmont Hotel στο Χόλιγουντ. Οι μέρες του είναι μια θολούρα από ποτά, γυναίκες, γρήγορα αυτοκίνητα και φανατικούς θαυμαστές. Παγιδευμένος σε έναν τεχνητό κόσμο γεμάτο διασημότητες, ο Τζόνι έχει χάσει κάθε ίχνος του πραγματικού του εαυτού. Όλα όμως αλλάζουν όταν η 11χρονη κόρη του εμφανίζεται απροειδοποίητα και άθελά της αρχίζει να τον προσγειώνει.
Σκηνοθεσία | Σοφία Κόπολα
Σενάριο | Σοφία Κόπολα
Ηθοποιοί | Στίβεν Ντορφ, Ελ Φάνινγκ
  • Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα
Η ταινία του Γούντι Άλεν ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΨΗΛΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟ ΑΝΔΡΑ ακολουθεί τη ζωή δύο παντρεμένων ζευγαριών, του Άλφι (Άντονι Χόπκινς) και της Ελένα (Τζέμα Τζόουνς), της κόρης τους Σάλι (Ναόμι Γουότς) και του συζύγου της Ρόι (Τζος Μπρόλιν), μέσα από τα πάθη, τις φιλοδοξίες, τα άγχη και τα μπλεξίματα, τα οποία τους οδηγούν. Όταν ο Άλφι αφήνει την Ελένα προκειμένου να κυνηγήσει τη χαμένη του νεότητα κι ένα call girl , την Σαρμέιν (Λούσι Παντς), η Ελένα τρελαίνεται και γίνεται έρμαιο των χαζών συμβουλών μίας μάντισσας. Δυστυχισμένη στο γάμο της, η Σάλι ερωτεύεται το γοητευτικό αφεντικό της στην γκαλερί όπου δουλεύει, τον Γκρεγκ (Αντόνιο Μπαντέρας), ενώ ο Ρόι, ένας μυθιστοριογράφος που περιμένει με ανυπομονησία απάντηση από τον εκδοτικό οίκο για το τελευταίο του βιβλίο, ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Ντία (Φρίντα Πίντο), μία μυστηριώδη γυναίκα που αιχμαλωτίζει το βλέμμα του από το απέναντι παράθυρο. Και καθώς οι χαρακτήρες της ταινίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους κυνηγώντας χίμαιρες και κάνοντας ανεδαφικά σχέδια, δεν οδηγούνται παρά στην απογοήτευση, στον παραλογισμό και σε ακόμα πιο αδιέξοδα μονοπάτια. Έχοντας εμπνευστεί τον τίτλο από μία συνηθισμένη ατάκα που λένε στους πελάτες – θύματά τους αυτοί οι υποτιθέμενοι μάντεις, η ταινία υποδεικνύει με κυνικό χιούμορ το πόσο εύκολο είναι οι αυταπάτες μας να μας κάνουν να φαινόμαστε ανόητοι.
  • Είμαι ο έρωτας
Ο Λούκα Γκουαντανίνο, με τη διάλυση μιας πλούσιας οικογένειας. Ο Δανίκας το θεωρεί στις εκπλήξεις της χρονιάς και τον χαρακτηρίζει νέο Βισκόντι!
  • Paranormal Activity 2
Τι είδαμε, έντρομοι, στην πρώτη ταινία; Την Κέιτι και το Μίκα, ένα νεαρό ζευγάρι, που είχε στοιχειωθεί από μια αόρατη δύναμη που κατοικούσε στο σπίτι του. Οι δύο νέοι, αποφασισμένοι να εξακριβώσουν τι στα αλήθεια συνέβαινε, τοποθέτησαν στην κρεβατοκάμαρά τους μια βιντεοκάμερα για να καταγράψουν την ύπαρξη του πνεύματος, όμως ανακάλυψαν πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν, με αποτέλεσμα ο Μίκα να χάσει τη ζωή του. Αλλά πώς φτάσαμε σε εκείνο το τρομακτικό βράδυ; Ίσως τώρα να ήρθε επιτέλους η ώρα να μάθουμε …