Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος


Παρατείνεται ο χρόνος εργασιών ανακαίνισης στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, καθώς εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στο Θησείο. Στον αέρα πλέον η παράδοση του τμήματος Μοναστηράκι-Αττική, που επρόκειτο να γίνει στο τέλος του έτους
Άγνωστο παραμένει το πόσο θα διαρκέσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, που επιλέγει για τις μετακινήσεις του τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.
Στο πλαίσιο των εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής, εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Θησείου και έτσι αποφασίστηκε η παράταση των εργασιών.
Εδώ και αρκετούς μήνες δεν λειτουργεί το τμήμα του Ηλεκτρικού από το Μοναστηράκι έως τον σταθμό "Αττική" και είχε ανακοινωθεί ότι οι εργασίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και να δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία.
Όμως σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΗΣΑΠ επισημαίνει ότι ο χρόνος παράδοσης του συγκεκριμένου τμήματος στην κυκλοφορία, θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίο τύπου, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών, στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτάχυνση των εργασιών, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Τα έργα ανακαίνισης έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς πότε κλείνουν σταθμοί, πότε δεν πραγματοποιούν οι συρμοί στάσεις σε συγκεκριμένους σταθμούς, ενώ και η ταχύτητα του ηλεκτρικού έχει μειωθεί.