Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΣΚΑΙ | Υπερπαραγωγή | «1821 η γέννηση ενός Έθνους»

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ετοιμάζει μια μεγάλη υπερπαραγωγή «1821 η γέννηση ενός Έθνους».

Την παρουσίαση της συγκεκριμένης σειράς-ντοκιμαντέρ αναλαμβάνει ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.Θα προβληθεί για οκτώ συνεχόμενες βδομάδες από τον ΣΚΑΪ, ημέρα Τετάρτη, στις 11 το βράδυ, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Γυρίσματα έχουν γίνει στην Ελλάδα στην Γαλλία στην Τουρκία στην Αγγλία και στην Γερμανία, έχει πάρα πολλές αναπαραστάσεις, δραματοποιημένες και ψηφιακές, και δεν πρόκειται για ένα βαρετό ντοκιμαντέρ.

Ο γνωστός συγγραφέας τόνισε ότι η νέα παραγωγή έχει ως στόχο ψύχραιμα και νηφάλια να ξεδιαλύνει το μύθο από την ιστορική αλήθεια της επανάστασης, αλλά όχι με προβοκατόρικο τρόπο.

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που η ελληνική τηλεόραση ασχολείται με το ’21 με τόσο σοβαρό και τόσο αντισυμπλεγματικό τρόπο» πρόσθεσε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή που βρισκόταν καλεσμένος.

Τέλος, ο κ. Τατσόπουλος πρόσθεσε ότι «Δεν θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω σε μια παραγωγή φουστανέλας», ενώ τόνισε ότι στην παραγωγή θα τοποθετούνται για γνωστές και άγνωστες πτυχές του έπους της ελληνικής επανάστασης ιστορικοί με επικεφαλής τον Θάνο Βερέμη.