Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Από τη Θεωρία στην Πράξη…επιτέλους!
Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Πράξη
Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Πράξη
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) εντοπίζοντας την ανάγκη των ελληνικών επιχειρήσεων σε πραγματικά ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας για γνώση δικτύωση συνέργειες εξωστρέφειας πραγματοποιεί, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «One Hundred Start Ups», το 3ο Συνέδριο Ελληνικών Νέων Επιχειρήσεων, όπου μέσω της προβολής ορθών πρακτικών και επιτυχημένων περιπτώσεων (success stories) αποδεικνύει πως η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα υπάρχει, μπορεί και θα αναπτυχθεί.
Στο 3ο Greek Start-up Forum μελετούμενος κλάδος είναι η ΑγροΔιατροφική Επιχειρηματικότητα, εκπροσωπούμενη από νέες αλλά και επιτυχημένες επιχειρήσεις.
Τοποθεσία | Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), Αίθουσα Β, Νέο Φάληρο
Ημερομηνία | Πέμπτη 18 Νοεμβρίου
Πρόγραμμα
10.00 Καλωσόρισμα – Δημήτρης Τσίγκος
Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών – ΕΣΥΝΕ
Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών – ΕΣΥΝΕ
10.10- 10 30 Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δημοσιογράφος ΑγροΝέα, Ελληνικά αγροτικά προϊόντα το 2010
Δημοσιογράφος ΑγροΝέα, Ελληνικά αγροτικά προϊόντα το 2010
Α. Παραδείγματα αγροτικών επιχειρήσεων (ξεκίνημα, εξωστρέφεια)
Συντονιστής: Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα.
10.45 – 11.00 Άννα Λαγού, ο Αριούσιος, στρατηγικές ανάπτυξης, ariousios.gr
11.00 – 11.15 Θωμάς Δούζης, ergonproducts.gr
11.15 – 11.30 Ονίκ Παλατζιάν, η περίπτωση του Κρόκου Κοζάνης, Capital Connect, capitalconnect.gr
11.30 -11.45 Μαρία Βλάχου, το ξεκίνημα και η εξωστρέφεια, fereikos-helix.gr
11.45- 12.00 Ηλίας Βλάχος, Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών
Συζήτηση
Συζήτηση
12.10 .Διάλειμμα
Β. Διεθνείς πρωτοβουλίες με ελληνικά αγροτικά προϊόντα
Συντονιστής: Μάρκος Τσόγκας Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
12.30 – 12.45 Μάρκος Τσόγκας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, «Τοποθετώντας το Ελληνικό Αγροτικό Προϊόν στο μυαλό των Ευρωπαίων Καταναλωτών».
12.30 – 12.45 Ρόνυ Γανιάρη, Gourmet Touring, aldemarhotels.com
12.45 – 13.00 Ζαφείρης Τρικαλινός, Trikalinos Co., rikalinos.gr
13.00 – 13.15 Γιάννης Παπαδόπουλος, Attica Ventures, επενδύσεις σε μαστίχα-Craft attica-ventures.gr
13.15 – 13.30 Μενέλαος Κουλούρης, Evergreen, evergreen.gr
13.30 – 13.45 Δημήτρης Στρατάκης, Wellaby’s, wellabys.com
14.00- 14.15 Συζήτηση
14.00- 14.15 Συζήτηση
14.30 -.Διάλειμμα
Γ. Το τοπικό και το παγκόσμιο στη διατροφή
14.45 – 15.15
Μιχάλης Χαραλαμπίδης Η αγροφιλία ως νέα οικονομία. Το τοπικό και το παγκόσμιο στη διατροφή
15.15 Συζήτηση
Μιχάλης Χαραλαμπίδης Η αγροφιλία ως νέα οικονομία. Το τοπικό και το παγκόσμιο στη διατροφή
15.15 Συζήτηση
Περισσότερες πληροφορίες, στην επίσημη σελίδα του event στο facebook.