Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Παγκόσμια πρεμιέρα για την προτελευταία ταινία «Χάρι Πότερ»


Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη στο Λονδίνο η έβδομη και προτελευταία ταινία της σειράς «Χάρι Πότερ». Η ταινία με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: μέρος Α'» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου και αναμένεται να αποφέρει τεράστια κέρδη στα ταμεία της Warner Bros.

Οι νεαροί Βρετανοί αστέρες Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουότσον και Ρούπερτ Γκριντ, που υποδύονται τους Χάρι, Ερμιόνη και Ρον αντίστοιχα, ήταν παρόντες στην πρεμιέρα. 

Μετά τις πρώτες έξι ταινίες που απέφεραν κέρδη 5,4 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, σε πωλήσεις εισιτηρίων, η Warner αποφάσισε να χωρίσει σε δύο μέρη το τελευταίο βιβλίο της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, 21 ετών σήμερα, ο οποίος υποδύεται από το 2000 τον Χάρι Πότερ, δήλωσε ότι θεωρεί απίθανο να υποδυθεί ξανά τον ίδιο χαρακτήρα, ακόμη κι αν η Ρόουλινγκ αποφασίσει να δώσει συνέχεια στις περιπέτειες του μάγου.

«Νομίζω ότι δέκα χρόνια είναι πολλά για να υποδύεσαι τον ίδιο χαρακτήρα» δήλωσε στο Sky News και περιέγραψε τις ταινίες Χάρι Πότερ κάτι σαν τη ...μαφία. «Άμα μπεις δεν βγαίνεις ποτέ» είπε.