Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Είσαι σε ιδιωτικό σχολείο; Μπήκες στο Πανεπιστήμιο!


Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που έκανε «το Βήμα», με βάση τα φετινά στοιχεία των εξετάσεων από τους καταλόγους του υπουργείου Παιδείας, διαπιστώνεται ότι αυτοί που μπαίνουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι πιο ευνοημένοι κοινωνικά.
Έτσι, όπως προκύπτει από τις έρευνες τα καλύτερα δημοτικά σχολεία βρίσκονται σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά καθώς και της υπόλοιπης Ελλάδας όπου κατοικούν οικογένειες και ομάδες υψηλού και βιοτικού επιπέδου. Δημόσια σχολεία με τις καλύτερες επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αυτά των περιοχών όπως η Κηφισιά, το Κολωνάκι, της Πεντέλης, της Αγίας Παρασκευής, της Πεύκης, του Χολαργού, του Αμαρουσίου, του Αλίμου, των Βριλησσίων, της Φιλοθέης, της Γλυφάδας όπως και το Πειραματικό της Ευαγγελικής Σχολής της Νέας Σμύρνης.
Στην Ανατολική Αττική τώρα, στις πρώτες θέσεις είναι τα σχολεία της Παλλήνης, της Άνοιξης, του Πικερμίου, του Κρυονερίου, του Διονύσου, ενώ στην Δυτική Αττική ξεχωρίζουν τα Βίλια Αττικής, τα Μέγαρα, η Μαγούλα καθως επίσης ο Πόρος και τα πειραματικά.
Τέλος τα πρωτεία μεταξύ των σχολείων κρατούν καλά τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, όπου και μπαίνουν κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο σχεδόν το 90% των υποψηφίων τους.