Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η επιτυχημένη επενδυτική στρατηγική "κοιτάζω μπροστά"



Όλοι έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές με τις επιχειρήσεις μας. Η στάση μας σε αυτές τις περιπτώσεις καθορίζει τη διάρκειας ζωής της επιχείρησης περισσότερο από ό, τι μπορεί να πιστεύετε. Οι νικητές αναγνωρίζουν τα λάθη που μπορεί να έχουν γίνει ή τη φύση του προβλήματος, αλλά δεν μένουν σε αυτά. Αντίθετα, κάνουν ακόμη ένα βήμα για να δουν τι υπάρχει μπροστά. Οι χαμένοι συνεχώς κοιτούν προς τα πίσω, αναρωτιούνται τι πήγε στραβά και τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει για να αποφευχθεί το πρόβλημα -μια τακτική αναποτελεσματική αν προσβλέπετε στην επέκταση της επιχείρησης.
Αν ο επιχειρηματίας κοιτάζει μπροστά και έχει τα μάτια του στραμμένα στην πόρτα που ανοίγει, η κλειστή πόρτα δεν θα του στοιχίσει τόσο πολύ. Ακόμα και αν η πόρτα από την οποία μόλις βγήκε -ή ίσως τον συνόδεψαν έξω- ήταν κάτι που αγάπησε, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα έχουν χαθεί.
Με τη σωστή στάση και την προθυμία να εκμεταλλευτεί τις εμπειρίες του παρελθόντος, θα διαπιστώσει ότι οι ευκαιρίες είναι άφθονες. Δεν είναι ποτέ η καλή τύχη που τον βοηθά να ανοίξει την επόμενη πόρτα, αλλά περισσότερο ο ίδιος του ο ζήλος να κυνηγά τις ευκαιρίες που εμφανίζονται ξαφνικά. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος να τις διακρίνει είναι να κοιτάζει μπροστά και να παρελαύνει προς τα εμπρός.
Beth Goldstein
Πρόεδρος
Marketing Edge Consulting Group
Βοστόνη