Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δράση της Π.Α.Σ.Π για την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011.



Η Π.Α.Σ.Π του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων πιστή στις αρχές και τις αξίες της ανέπτυξε και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 έντονη συνδικαλιστική δράση με γνώμονα πάντα το συμφέρον του φοιτητή. 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 κατατέθηκαν στη γενική συνέλευση του τμήματος οι παρακάτω προτάσεις:
Ø  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ (αρ. Πρωτοκόλλου: 2011164/ημερομηνία: 13/5/11)με σκοπό να αναρτώνται οι διαφάνειες όλων των μαθημάτων που διδάσκονται στις παραδόσεις.
Ø  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ TOEFL ΚΑΙ GMAT  (αρ. Πρωτοκόλλου: 2011161/ ημερομηνία:13/5/11) για τον σχεδιασμό και την οργάνωση κατάλληλου προγράμματος στα πλαίσια, ή και εκτός, του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας, το οποίο θα προετοιμάζει κατάλληλα τους φοιτητές, ώστε να είναι σε θέση να εξεταστούν από τους ανάλογους διεθνείς φορείς για να λάβουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά.
Ø  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΟΡΟΛΟΓΙΩΝ (αρ. Πρωτοκόλλου: 2011162/ ημερομηνία: 13/5/11) για την κατοχύρωση διπλώματος πιστοποίησης της γνώσης της αγγλικής γλώσσας στους προαναφερθέντες τομείς, με σκοπό την αναβάθμιση τόσο του μαθήματος όσο και της ποιότητας της παρεχόμενης πανεπιστημιακής γνώσης και εκπαίδευσης
Ø «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (αρ. Πρωτοκόλλου:2011163/ ημερομηνία: 13/5/11) για να έχουν όλοι οι φοιτητές του τμήματος πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη μέσω του διαδικτύου με χρήση της υπηρεσίας VPN.
Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί τα παρακάτω σεμινάρια-ημερίδες:
·         « Η Ελληνική Οικονομική Κρίση: Αίτια, Συνέπειες και Τρόποι διεξόδου» σε συνεργασία με τα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και ομιλητές τους κ. Ν.Απέργη, πρόεδρο του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και κ. Δ.Γιαννέλη, καθηγητή του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης.
·         10η Μαΐου 2011- «Προοπτικές και Ευκαιρίες του Φοιτητή Οικονομικού Πανεπιστημίου» . Το παρόν αφορά μια ημερίδα με 3 θεματικές ενότητες που αποτελεί πρωτοβουλία της Π.Α.Σ.Π Πα.Πει.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών, όλη την ακαδημαϊκή χρονιά μοιράστηκαν κάποιες σημειώσεις που σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τα συγγράμματα αλλά σίγουρα είναι μια σημαντική βοήθεια για όλους.
Α΄ ΕΤΟΣ :
Μικροοικονομική, Αστικό δίκαιο, Δίκαιο επιχειρήσεων Ι, Μαθηματικά, Βιομηχανική κοινωνιολογία,Εφαρμογές Η/Υ Ι, Λογιστική Ι, Εμπορικό δίκαιο, Δίκαιο επιχειρήσεων ΙΙ, Ανάλυση συστημάτων τεχνολογίας, Εφαρμογές Η/Υ ΙΙ, Στατιστική για διοίκηση επιχειρήσεων
Β΄ ΕΤΟΣ:
Λογιστική ΙΙ ,Δημόσια οικονομική, Διαχείριση περιβάλλοντος, Μάρκετινγκ, Διοίκηση ανθρώπινου παράγοντα, Συμπεριφορά καταναλωτή, Τεχνικές ανάλυσης διοικητικών αποφάσεων, Οικονομική για διοίκηση επιχειρήσεων

ODEPAPEILIVE
Φέτος πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε ένα BLOG με σκοπό την εξυπηρέτηση των φοιτητών σε διαδικτυακό επίπεδο. Το odepapeilive κάλυψε ένα ευρύ φάσμα τόσο των πανεπιστημιακών θεμάτων όσο και θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα.
Επίσης στο blog υπάρχουν σημειώσεις για όλα τα έτη και για όλα τα μαθήματα καθώς και προτάσεις και δραστηριότητες όλης της χρονίας.
Υπήρξε μια πρωτοφανής αναγνώριση από την πλευρά όλων των φοιτητών και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.