Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Υποτροφίες 2011


Υποτροφίες 2011
Παρά την οικονομική δυστοκία της εποχής, μεγάλα και σημαντικά κέντρα έρευνας και εκπαίδευσης, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προκηρύσσουν τη χορήγηση υποτροφιών σε επίπεδο προπτυχιακών διδακτορικών σπουδών και θερινών σεμιναρίων.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας «Max Plank» – Μοριακή Βιοιατρική (IMPRS-MBM) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δυναμική των Κυττάρων και Ασθένειες» χορηγεί υποτροφίες σε 16 άτομα για διδακτορικές σπουδές σε αντικείμενα όπως: Ανοσολογία, Μοριακή Βιολογία, Αγγειακή Βιολογία, Βιολογία Βλαστικών Κυττάρων, Αναπτυξιακή Βιολογία, Νευροβιολογία, Μικροβιολογία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν στην κατοχή τους μεταπτυχιακό τίτλο σε φυσικές επιστήμες ή επιστήμες υγείας όπως: Βιολογία, Βιοχημεία, Βιοτεχνολογία, Φυσική, Χημεία. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσει ςτους μέχρι τις 13 Μαΐου 2011, ενώ το πρόγραμμα ξεκινά τον Οκτώβριο του 2011. Γλώσσα διδασκαλίας είναι τα Αγγλικά.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα:  imprs-mbm-cedad.mpg.de ή να στέλνουν ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση:  cedad@uni-muenster.de


Η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε να προκηρύξει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απονομή υποτροφιών σε άπορους φοιτητές που έχουν επιτύχει στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2010: το κληροδότημα «Λύσσανδρου Σκουτέρη» παρέχει υποτροφίες σε τέσσερις κατ΄έτος άπορους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ από την περιφέρεια του Ν. Ροδόπης (και αν δεν υπάρχουν, από τους Νομούς Ξάνθης και Έβρου), ενώ το κληροδότημα «Έλλης Δεσύλλα» σε έναν φοιτητή και μία φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ. Ως τελική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει οριστεί η 25η Μαΐου 2011.
Γιε περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 25310 34122, 25310 37120
Τέλος, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και το Πανεπιστήμιο της Βαλονίας-Βρυξελλών θα χορηγήσουν δύο υποτροφίες σε Έλληνες πολίτες για θερινά σεμινάρια το 2011. Οι υποτροφίες αυτές χωρίζονται σε δύο σεμινάρια. Το πρώτο αφορά στη βελτίωση  γνώσης της Γαλλικής Γλώσσας και μαθήματα Γαλλικού Πολιτισμού στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, όπου γίνονται δεκτοί σπουδαστές με μέτρια γνώση Γαλλικής, επιπέδου Α1 του Κοινού Πλαισίου αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης-στοιχειώδης γνώση στην κλίμακα αυτοαξιολόγησης (CFCR). Το δεύτερο σεμινάριο αφορά στην  τελειοποίηση Γαλλικής γλώσσας στις διεθνείς σχέσεις, την εξοικείωση με πολιτικούς, διοικητικούς και οικονομικούς όρους διεθνών σχέσεων στα Γαλλικά, στο Πανεπιστήμιο της Βελγικής πόλης Μονς και γίνονται δεκτοί οι σπουδαστές που γνωρίζουν καλά την Γαλλική γλώσσα, έχουν άνεση στον γραπτό λόγο, είναι στελέχη του Ελληνικού Δημοσίου και μέλη του Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος που μέρος των καθηκόντων τους αναφέρεται στις διεθνείς σχέσεις. Η διάρκεια των σεμιναρίων εκτείνεται σε δύο περιόδους. Από τις 4 Ιουλίου μέχρι τις 16 Ιουλίου 2011 και από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου 2011. Η υποτροφία αν και καλύπτει τα έξοδα εγγραφής, διατροφή και διαμονή στην Φοιτητική Εστία των αντιστοίχων πόλεων, δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης. Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 15η Μαΐου 2011.
Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ulb.ac.be/philo/coursvac αλλά και στα τηλέφωνα: +32 (0)26502447/+32 (0)26502111, +32 (0)2650211