Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων


Έμπνευση για την ίδρυση του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων ήταν το κενό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Κοινωνία και τους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. θα προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα που έχει προκύψει με τη βοήθεια των επιστημόνων και των φοιτητών που θα το στελεχώνουν, αλλά και τις πρωτοβουλίες των ιδρυτικών μελών, οι οποίες τείνουν προς την ανάπτυξη και την εξάπλωση του Ινστιτούτου στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο. Το Ινστιτούτο θα παρέχει μία από τις πιο ενημερωμένες και εξειδικευμένες ιστοσελίδες στα ευρωπαϊκά θέματα. Οι τομείς που θα καλύπτει το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. θα αντιπροσωπεύουν όλες τις πλευρές και λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο απέναντι στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία είτε αυτή είναι πανεπιστημιακή είτε πολιτειακή. Θα υπάρχουν οι εξής τομείς:
1. Πρωταρχικός σκοπός του Ινστιτούτου είναι να καταστεί γνωστός και να γίνει κτήμα της Ελληνικής Νεολαίας και του Ελληνικού Λαού εν γένει, ο τρόπος λειτουργίας των Οργάνων και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δυνάμει των εκάστοτε Συνθηκών αυτοί λειτουργούν.

2. Η ανάδειξη της δυνατότητας των Ελληνικών Πανεπιστημίων να έχουν ενεργή και πρωτοπόρα συμμετοχή στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης.

3. Η προώθηση της συνεργασίας με άλλους συλλογικούς φορείς, φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν παρόμοιους σκοπούς με το ινστιτούτο και δραστηριοποιούνται στα Κράτη - Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα η προώθηση της συνεργασίας με Φορείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κρατών- Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση των Πολιτών με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

4. Η υλοποίηση κάθε είδους δραστηριότητας, η οποία συμβάλλει στην εξοικειώσει των πολιτών των Κρατών- Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους διαφορετικούς Πολιτισμούς και Παραδόσεις που έχουν οι Λαοί που αποτελούν την Ένωση.

5. Το Ινστιτούτο έχει ως αποστολή την παραγωγή και διάδοση επιστημονικής γνώσεως και πολιτικής για το Περιβάλλον και την Βιωσιμότητα, με σκοπό την πραγμάτωση της Βιώσιμης Κοινωνίας.

6. Η ενδυνάμωση των μη κυβερνητικών και επαγγελματικών οργανώσεων για την παροχή υπηρεσιών προώθησης της επιχειρηματικότητας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

7. Η ενημέρωση των γυναικών και των νέων σχετικά με τις ευκαιρίες αυτο-απασχόλησης και ίσων ευκαιριών.

8. Η ενίσχυση των γνώσεων των νέων σε θέματα ίδρυσης και διοίκησης μιας επιχείρησης. 



Το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.) για να καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει θα ακολουθήσει τις παρακάτω δραστηριότητες:
• Διοργάνωση Σεμιναρίων
• Διοργάνωση Προσομοιώσεων της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμών
• Έκδοση επιστημονικού Περιοδικού
• Δημιουργία Ιστοσελίδας
• Οργάνωση Ομάδων Επιστημονικού Ενδιαφέροντος και Χαρακτήρα με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών από τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών Θεσμών και την προαγωγή της Επιστημονική Έρευνας
• Ανταλλαγή επισκέψεων, με συνεργαζόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στα Κράτη- Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Χρηματοδότηση από το Ινστιτούτο και τους πόρους της δράσεων που είναι σύμφωνοι με το καταστατικό και τους σκοπούς του, και πραγματοποιούνται από άλλους φορείς.
• Διενέργεια ερευνών της κοινής γνώμης.





πληροφορίες:


facebook profile   https://www.facebook.com/InstituteofReasearchandTrainingonEuropeanAffairs?sk=wall



Tοποθεσία


Διεύθυνση email
irtea.greece@gmail.com


Ιστότοπος