Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ. ΠΑΕΙ ΒΙΕΝΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 13-18/12

Η Π.Α.Σ.Π-Πα.Πει σας προσκαλεί στην εκδρομή που διοργανώνει στη Βιέννη και τη Βουδαπέστη τις ημέρες Τρίτη, 13 Δεκέμβριος στις 10:00 π.μ. 18 Δεκέμβριος στις 11:30 μ.μ.

Το πρόγραμμα της εκδρομής ειναι το παρακάτω:
Ημέρα Πρώτη (Τρίτη 13/12/2011)
Ξεκινάμε από Αθήνα το μεσημέρι, φροντίζοντας να είμαστε νωρίς το βράδυ στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων. Ταξιδεύουμε όλο το βράδυ και περνάμε από Σκόπια, Σερβία και καταλήγουμε στην Ουγγαρία.

Ημέρα Δεύτερη (Τετάρτη 14/12/2011) 
Φτάνουμε στην πόλη το μεσημέρι της επόμενης και κάνουμε check in στο ξενοδοχείο μας στις 14.00. Αφού τακτοποιηθούμε και ξεκουραστούμε στα δωμάτιά μας, μαζευόμαστε και πάμε όλοι μαζί για φαγητό. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, κι ετοιμαζόμαστε για μια πρώτη επαφή με την πόλη. Στις 8 ξεκινάει από την αποβάθρα στις όχθες του Δούναβη, το πλοίο που θα μας κάνει κρουαζιέρα. Λίγα λόγια για τα κτίρια και την πόλη στη διάρκεια της βόλτας, με συνοδεία μουσικής και με ένα ποτήρι κρασί ή σαμπάνια στο χέρι. Φωτογραφίες κι επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μαζευόμαστε και πάλι στο ξενοδοχείο στις 11, και αναχωρούμε για ένα από τα πιο γνωστά club της Βουδαπέστης, το Moulin Rouge, σε χώρο που παλιά βρισκόταν μια όπερα, στην περιοχή της οκτάγωνης πλατείας που έχει φυσικά κι άλλους χώρους για διασκέδαση. Επιστροφή στις 2.30 στο ξενοδοχείο και…ύπνο.

Ημέρα Τρίτη (Πέμπτη 15/12/2011)
Αφού φάμε ένα καλό πρωινό ξεκινάμε για την ξενάγηση μέσα στην πόλη, στις 09.30.
Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ Η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου 4 ώρες. Στη συνέχεια έχουμε ελεύθερο χρόνο, μέχρι την ώρα του βραδινού φαγητού.. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας επισκεπτόμενοι τα πραγματικά αξιόλογα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε τις θέρμες της πόλης, το Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α. Θα βρεθείτε για μια βόλτα ή ένα ποτό στο καταπράσινο περιβάλλον του νησιού της Μαργαρίτας. Για τις αγορές σας περιμένει η λεωφόρος Ρακότσι και ο πεζόδρομος Βάτσι. Απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFE CERBAUD ή σε κάποιο άλλο cafe της πόλης.
Το βράδυ, στις 8.30 αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για το κάστρο της πόλης, πάνω στο λόφο. Μέσα στο κάστρο, θα φάμε και θα απολαύσουμε πρόγραμμα με παραδοσιακή ουγγρικά βιολιά, χορευτικά, αλλά και παραγγελιές.. κρατήστε μερικά φιορίνια για τις παραγγελίες σας όταν η ορχήστρα θα μεταφέρεται από τραπέζι σε τραπέζι… Χορεύουμε μαζί τους, αλλά τους δείχνουμε και τι θα πει διασκέδαση στην Ελλάδα… Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και φαγητό: Σούπα γκούλας παραδοσιακή, όση θέλουμε, ψητό χοιρινό με γκαρνί ρύζι και πατάτες, σαλάτα τουρσί παραδοσιακή, γλυκό SOMLO ( παραδοσιακό ουγγρικό γλυκό), ποτό από βερίκοκο ως απεριτίφ, και μισό λίτρο κόκκινο ή λευκό κρασί για το κάθε άτομο, νερό και ψωμί.) Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση, γιατί την άλλη μέρα το πρωί έχει Βιέννη!

Ημέρα Τέταρτη (Παρασκευή 16/12/2011)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Βιέννη. Μετά από δυόμιση ώρες περίπου είμαστε Βιέννη, όπου ξεκινάμε την περιήγηση της Πόλης. Ξεκινάμε από τα Θερινά Ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, γνωστά ως schoenbrunn. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη ring strasse και θα θαυμάσουμε το πάρκο της πόλης, την Μάυρη Πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Κρατικό Θέατρο και θα καταλήξουμε στην εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Θα περάσουμε από την Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ όπου βρίσκεται το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα καταλήξουμε στα ανάκτορα Belvedere.
Ελεύθερη ώρα για φαγητό και κατευθείαν στο ξενοδοχείο. Μετά το check in θα έχουμε χρόνο ξεκούρασης γιατί το βράδυ έχει έξοδο. Πηγαίνουμε σε ένα από τα γνωστότερα χωριά αμπελουργών με τις γνωστές παραδοσιακές κρασοταβέρνες με βιεννέζικη μουσική και τοπικές σπεσιαλιτέ.

Ημέρα Πέμπτη (Σάββατο 17/12/2011)
Δεύτερη ημέρα στην Βιέννη και μετά το πρωινό έχουμε ελεύθερη ώρα στην πόλη. Όσα μέρη δεν προλάβαμε να δούμε την προηγούμενη, ο καθένας μόνος του επιλέγει τα αξιοθέατα που θέλει να επισκεφθεί. Μένουμε στο κέντρο για φαγητό και επιστρέφουμε νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ έχει κονσέρτο κλασικής μουσικής! Νωρίς το βράδυ επισκεπτόμαστε μια από τις πολλές αίθουσες της Βιέννης για να παρακολουθήσουμε κονσέρτο κλασικής μουσικής. Αμέσως μετά την κλασική μουσική αλλάζουμε τελείως ρεπερτόριο και το γυρνάμε σε clubbing! Πηγαίνουμε σε ένα από τα πιο γνωστά clubs της Βιέννης! Επιστροφή αργά…

Ημέρα Έκτη (Κυριακή 18/12/2011)
Τελευταία ημέρα και μετά το πρωινό παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Στην διαδρομή κάνουμε μια μεγάλη στάση στο Βελιγράδι, όπου παίρνουμε μια μικρή γεύση της πόλης. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα το απόγευμα.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ:ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ 6948660740
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: ΘΑΝΟΣ 6936982994
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ:ΠΑΝΟΣ 6972093461
ΟΔΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ 6979321108
ΔΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ 6970734739
ΨΗΦΙΑΚΑ: ΜΑΡΙΑ 6971810762


ΤΙΜΗ :300e