Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Με διαδικασίες εξπρές ενιαίο μισθολόγιο – εργασιακή εφεδρεία




Με διαδικασίες εξπρές ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, την εργασιακή εφεδρεία καθώς και μία σειρά ασφαλιστικών και φορολογικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία, το νομοσχέδιο που ξεκίνησε να συζητείται την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών θα ψηφιζόταν μετά από τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, η πρόεδρος της Επιτροπής κυρία Βάσω Παπανδρέου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες έτσι ώστε το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. «Γνωρίζω ότι είναι παραβίαση του κανονισμού, αλλά δικαιολογείται γιατί λειτουργούμε κάτω από συνθήκες έκτακτης ανάγκης», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπανδρέου.

Ο Υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του επεσήμανε ότι : «Μείζονες εθνικές ανάγκες επιβάλλουν την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 23 Οκτωβρίου. Αυτό το νομοσχέδιο θα θωρακίσει την χώρα και θα μας δώσει επιχειρήματα στη σύνοδο κορυφής».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα «βάλει επιπλέον ζητήματα επί του κανονισμού».