Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Στάση εργασίας την Πρωτοχρονιά σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ - Κανονικά τα υπόλοιπα μέσα


Από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα κινηθούν την Πρωτοχρονιά οι συρμοί του ΗΣΑΠ, αντί της 24ωρης απεργίας που είχε αρχικά αποφασιστεί. 

Το απόγευμα οι μηχανοδηγοί του Μετρό αποφάσισαν και εκείνοι να κάνουν στάσεις εργασίας (στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας), αντί της 24ωρης απεργίας.

Έτσι, οι συρμοί του Μετρό θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Αντίστοιχα και οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να εργαστούν από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, αντί της στάσης εργασίας που είχε προγραμματιστεί για τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ.

Την Παραμονή τα μέσα θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από το Λεκανοπέδιο της Αττικής από τις 22:30.

Πέρα από τις στάσεις εργασίας την Πρωτοχρονιά, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν:


  • Στάση εργασίας τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, όπου τα μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.
  • Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, προαστιακός, ΗΣΑΠ, τραμ). Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 ως τις 4 το απόγευμα.
  • Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 ως τις 4 το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα σταματήσουν νωρίτερα και τα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία δρομολόγια του ΟΑΣΘ προς κάθε κατεύθυνση θα πραγματοποιηθούν στις 10 το βράδυ. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να εξυπηρετηθεί στη συνέχεια μόνο με τα υπηρεσιακά λεωφορεία του ΟΑΣΘ.