Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αξιοποίηση δύο τουριστικών ακινήτων



MARINA2.jpg
Δύο διαγωνισμούς προκήρυξε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), που θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση της μαρίνας Βουλιαγμένης και έκτασης στην περιοχή Σκοτίνα Πιερίας.
Η μαρίνα Βουλιαγμένης θα εκμισθωθεί για 40 χρόνια. Η μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού 103 σκαφών καλύπτει χερσαία ζώνη 47.165 τ. μ. και θαλάσσια ζώνη 115.970 τ. μ. Eχει δομημένη επιφάνεια 1.260 τ. μ. στην οποία λειτουργούν τα γραφεία διοίκησης της μαρίνας, καταστήματα και βοηθητικοί χώροι. Η έκταση που λειτουργεί η μαρίνα είναι ιδιοκτησίας του ΕΟΤ που αγοράσθηκε το 1958 από τον Οργανισμό Διοίκησης Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής Περιουσίας.
Το 2009 η μαρίνα υπό τη διαχείριση της ΕΤΑ πραγματοποίησε κύκλο εργασιών περίπου 2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 714.000 ευρώ. Απασχολεί 16 άτομα. Η ΕΤΑ έχει στη διάθεσή της δύο ενδεικτικά σχέδια ανάπτυξης της μαρίνας για την υλοποίηση των οποίων θα απαιτηθούν επενδύσεις ύψους 5 και 7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους την 22α Φεβρουαρίου 2011.
H έκταση στη Σκοτίνα Πιερίας, με την επωνυμία «Κτήμα Σκάλα», περιλαμβάνει 427.215 τ. μ. και ακτογραμμή περίπου 750 μ. Στην έκταση, ήδη, υφίστανται εγκαταστάσεις κάμπινγκ. Ο διαγωνισμός αφορά την εκμίσθωση της έκτασης για 60 χρόνια.
Στόχοι της ΕΤΑ για το ακίνητο είναι η ανάπτυξη ξενοδοχείου τουλάχιστον 4 αστέρων και δυναμικότητας 250 κλινών και ενδεχόμενα, λοιπών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, όπως ναυταθλητικών συνεδριακού κέντρου και κέντρου θαλασσοθεραπείας.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι ο ίδιος, ως νομικό πρόσωπο που συμμετέχει αυτοτελώς, διαχειριστής ξενοδοχείου με εμπειρία στη λειτουργία και διαχείριση ξενοδοχείου τουλάχιστον 4 αστέρων κατά τα 5 τελευταία έτη (2005-2009) συνεχώς και κύκλου εργασιών άνω των 3 εκατ. ευρώ για κάθε ένα από τα 3 τελευταία έτη (2007-2009) στη λειτουργία και διαχείριση της μονάδας, είτε να περιλαμβάνει νομικά πρόσωπα ως μέλη ή ως συμπράττοντες, που να πληρούν τους παραπάνω όρους.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλίζεται για τουλάχιστον 8 έτη από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης και κατ' ελάχιστο 5 έτη από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, η σύμπραξη νομικού προσώπου με την ίδια παραπάνω εμπειρία.
Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους την 17η Φεβρουαρίου 2011.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (Σταθης Kουσουνης)