Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου


Κινούμενα σχέδια, κωμωδίες και ένα βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ φέρνει η κινηματογραφική εβδομάδα των Χριστουγέννων.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στοΨυχαγωγία in.gr
Ζητείται Ψεύτης

Την κλασική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «ξαναδιαβάζει» ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, θέλοντας να αναδείξει το πόσο επίκαιρη είναι η ιστορία. Ο Θόδωρος (Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος) αναβιώνει τον κλασικό ρόλο του Ντίνου Ηλιόπουλου ως γραμματέας ενός υπουργού που έρχεται αντιμέτωπος με τα μυστικά και τα ψέματα της πολιτικής. Πρωταγωνιστεί και η Ζέτα Μακρυπούλια.

Γονείς της Συμφοράς

Για τρίτη φορά έρχεται αντιμέτωπος ο Μπεν Στίλερ με τον πεθερό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Αυτή τη φορά -και στην πιο αδύναμη από τις τρεις ταινίες- στο επίκεντρο βρίσκονται τα παιδιά και η... Τζέσικα Άλμπα. Σε σκηνοθεσία Πολ Βάις.

Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ

Το κλασικό μυθιστόρημα του Τζόναθαν Σουίφτ εκσυγχρονίζεται και επιστρέφει με πρωταγωνιστή τον Τζακ Μπλακ. Ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας καταλήγει στο νησί μικροσκοπικών πλασμάτων, που στην αρχή τον βλέπουν ως απειλή και στη συνέχεια τον αποδέχονται. Σε 3D και σκηνοθεσία Ρομπ Λέτερμαν.

Η επεισοδιακή επιστροφή της Ταμάρα Ντρου

Με μια δροσερή κωμωδία επιστρέφει ο Στήβεν Φρίαρς. Η Ταμάρα Ντρου είναι μια νεαρή τσαχπίνα κοπέλα που μετά από διαμονή στο Λονδίνο επιστρέφει στο χωριό για να αναστατώσει τους κατοίκους του. Με τη Τζέμα Άθερτον.

Ο θαυματοποιός

Ο Σιλβέν Σομέ της ταινίας Το Τρίο της Μπελβίλ επιστρέφει με ένα ξεχασμένο σενάριο του Ζακ Τατί. Στην ταινία κινουμένων σχεδίων, ένας γέρος ταχυδακτυλουργός βλέπει την τέχνη του να χάνεται σιγά-σιγά.

Ο όρμος

Το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ του Λουίς Ψυχογιός The cove (ο όρμος) έρχεται στις ελληνικές αίθουσες και καταπιάνεται με την θανάτωση των δελφινιών από τους Ιάπωνες. Αφού σκότωναν τα δελφίνια, τα μετέτρεπαν σε τροφή για ανθρώπους, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν τοξική.

Ο κόσμος είναι μεγάλος και η σωτηρία της ψυχής βρίσκεται στη γωνία

Ένα τροχαίο δυστύχημα κοστίζει τη ζωή των γονιών του Άλεξ (Κάρλο Λιούμπεκ) και προκαλεί αμνησία στον ίδιο. Ο παππούς του προσπαθεί να τον βοηθήσει να θυμηθεί. Η ταινία του Στέφαν Κομαντάρε (Μίκι Μανόλοβιτς) έρχεται από τη Βουλγαρία και ήταν η επίσημη πρόταση της χώρας για τις περσινές υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς

Ο λοχίας Τζων Λώρενς είναι αιχμάλωτος των Ιαπώνων. Αποτελεί αίνιγμα ανάμεσα στους συγκρατούμενους του καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να έχει ένα είδος επικοινωνίας με τους Ιάπωνες δεσμώτες του και μοιάζει να αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους. Οι Ιάπωνες το γνωρίζουν και τον προκαλούν φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το σύστημα αξιών τους. Οι συνθήκες δυσκολεύουν όταν φέρνουν αιχμάλωτο τον λοχαγό Ζακ Σελιέ. Ο Λώρενς ξέρει πως οι φύλακες θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ηθικό του Σελιέ και θα κάνουν τα πάντα γι' αυτό. Αυτό που θα ακολουθήσει δεν είναι απλά μια μάχη για επιβίωση είναι κάτι πολύ περισσότερο, είναι η μάχη μεταξύ δύο κοσμοθεωριών. Ο Ντέιβιντ Μπάουι πρωταγωνιστεί στην ταινία του Ιάπωνα Ναγκίσα Οσίμα, η οποία βγαίνει ξανά στις αίθουσες.

Παράλληλα, στους κινηματογράφους θα προβληθεί το φιλμ κινουμένων σχεδίων Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια.