Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στάσεις εργασίας την Τετάρτη σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Κινητοποιήσεων συνέχεια την Τετάρτη στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Κινητοποίηση... με κοινωνικό χαρακτήρα θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι ηλεκτροδηγοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ οι οποίοι εξήγγειλαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, στη διάρκεια της οποίας όμως οι συρμοί θα κινηθούν κανονικά.
Όπως αναφέρεται στην ανακοινωση των σωματείων εργαζομένων στο Μετρό τον ΗΣΑΠκαι το Τραμ, τα χρήματα που θα παρακρατούνταν από τη μισθοδοσία τους λόγω της αποχής από τα καθήκοντά τους, θα παρακρατηθούν κανονικά όπως θα γίνονταν σε συνθήκες απεργίας.
«Το ποσό που θα προκύψει», επισημαίνει η ανακοίνωση, «αφού μας το αποδώσει η εργοδοτική πλευρά - ως ελάχιστη συμβολή σε κάθε τι που έχει σημείο αναφοράς τους βασανισμένους και δοκιμαζόμενους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας - το διαθέτουμε για την ενίσχυση της προσπάθειας που αφορά στην παροχή συσσιτίων η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων».
Αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αναμένεται να υποδεχτούν αγωνιστικά και το νέο χρόνο.
Συγκεκριμένα, ετοιμάζουν νέες στάσεις εργασίας την Τετάρτη 5 και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, από τις 12.00 έως τις 16.00 και από τις 10.00 έως τις 16.00 αντίστοιχα.
Κανονικά όλες οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου
Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο οι πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), να αναστείλει τη 48ωρη απεργία.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ είχαν κηρύξει τις δύο αυτές ημέρες 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στις μετατάξεις περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής. Η απεργία, μετά από προσφυγή της διοίκησης της ΥΠΑ , κηρύχθηκε από το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών παράνομη και καταχρηστική.
Σήμερα το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στη διάρκεια της οποίας έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθούν διάφορα θεσμικά αιτήματά της.
Σε δηλώσεις ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίαςαποφασίστηκε τότε το σύνολο των πιλότων και μηχανικών να τοποθετηθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Παραδέχθηκε όμως ότι ο αριθμός των πιλότων και μηχανικών είναι μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί μόνο στην ΥΠΑ.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία να επιλύσει το θέμα με το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή αυτές τις ημέρες και το οποίο θα προβλέπει ότι «το κράτος, με τρόπο που ανταποκρίνεται στο συμφέρον της Διοίκησης και του κοινωνικού συνόλου, θα αποφασίσει πώς θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό αυτό και σε άλλες υπηρεσίες που μπορεί να υπάρχουν θέσεις, οι οποίες πρέπει να καταληφθούν από πιλότους και μηχανικούς».
Ο κ. Ρέππας ανέφερε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά και τις υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.