Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Απόψεις | Άνθιμε, Ντροπή και Ήμαρτον πια!

Δεν είναι ούτε τραγουδιστής, ούτε ηθοποιός ούτε κάποιος celebrity. Είναι ο Άνθιμος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ο οποίος μάλλον πρέπει να το κλείσει πλέον το στόμα του.

Ώρες, ώρες αναλογίζομαι και σκέπτομαι γιατί τέτοιοι άνθρωποι έχουν λάβει το λόγο και τη δύναμη του λόγου σε τόσο μεγάλη μάζα. Είναι λυπηρό να ακούς τον Άνθιμο κάθε τρεις και λίγο να μιλάει λες και έχει κάποιο κόμμα. Άνθιμε, υποτίθεται είσαι άνθρωπος του θεού, μείνε εκεί που είσαι αλλιώς πέτα τα άμφια και κατέβασε δικό σου κόμμα με μπροστάρη τον Ψωμιάδη (ποιός τον ψηφίζει αυτόν επιτέλους; ).

Αντί η εκκλησία σήμερα να πάρει πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας αφήνει κάτι τύπους σαν τον Άνθιμο να βγαίνει και να λέει ότι γουστάρει. Είπε για τον Μπουτάρη ότι όσο ζει δεν πρόκειται η εκκλησία να αφήσει τον Μπουτάρη να γίνει δήμαρχος. Ήμαρτον! Φιμώστε τον. Ποιός είναι ο Άνθιμος και ποιός του δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην πολιτική σκηνή της χώρας;

Άλλο η πίστη, άλλο η πολιτική. Αντί να διδάσκει αγάπη και να την κηρύττει αγάπη αυτός έχει κάνει εξαπτέρυγο του το ρατσισμό. Αυτή την εκκλησία θέλετε; Αποκαθηλώστε τον, το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί την προσωπική του φιλοδοξία για δημοσιότητα και να μεταδίδει στους πιστούς την αρρωστημένη του πεποίθηση για μίσος σε όσους δεν είναι Έλληνες γεννημένοι. Ντροπή!

Το μόνο ειλικρινά που με παρηγορεί είναι ότι στους μόνους που δεν προκαλεί αηδία αυτός ο τύπος, είναι άνθρωποι της ηλικίας των παππούδων μας, μάλλον από τους ιδίους παίρνει ψήφους και ο Ψωμιάδης. Πραγματικά δεν έχω δει πιο υποκριτή και εγωπαθή πολιτικό.Νεολαία της Θεσσαλονίκης ξύπνα. Κατέβα να ψηφίσεις όχι για να τεθείς υπέρ ή κατά του μνημονίου, αλλά για να μην επιτρέψεις σε κάτι τύπους σαν και αυτούς να «νομίζει» οτι σου κάνει κουμάντο.