Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση στον ΟΗΕ


Επίθεση από καμικάζι που ανατινάχθηκαν έξω από το κτίριο, ενώ άλλοι εισέβαλαν ένοπλοι, δέχθηκε η έδρα του ΟΗΕ στη Χεράτ του Αφγανιστάν. Όλο το προσωπικό βρίσκεται σε καταφύγιο

Εναντίον της έδρας της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στην πόλη Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν επιτέθηκαν δύο καμικάζι, ενώ ομάδες ενόπλων βρίσκονται από το μεσημέρι του Σαββάτου στο εσωτερικό του κτιρίου. Περιμετρικά του κτιρίου βρίσκονται και οι αφγανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
«Σημειώθηκε επίθεση εναντίον του γραφείου μας και υπάρχουν ακόμη δύο ή τρεις ένοπλοι στο εσωτερικό του κτιρίου. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν θύματα, δεν υπάρχουν τραυματίες, το προσωπικό μας βρίσκεται στο υπόγειο καταφύγιο», δήλωσε εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ που βρίσκεται στην Χεράτ, αλλά δεν βρισκόταν στην έδρα της αντιπροσωπείας κατά την ώρα της επίθεσης.
Ο αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας Χεράτ δήλωσε ότι δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν έξω από το κτίριο, ενώ παράλληλα ένοπλοι κατόρθωσαν να εισέλθουν. Αν και δεν γνωρίζει τον αριθμό των επιτιθέμενων , εκτιμά ότι ανέρχονται σε τρεις.
Περί τα είκοσι άτομα βρίσκονταν στην έδρα της αντιπροσωπείας την ώρα της επίθεσης, μεταξύ των οποίων, ξένο προσωπικό, οδηγοί και φύλακες.