Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Critical Path | Σεμινάριο «Δημιουργήστε την επιχείρησή σας».

Το σεμινάριο αυτό έχει σαν στόχο να παρουσιάσει την έννοια της επιχείρησης καθώς και όλα τα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με την επιλογή και τον αποτελεσματικό σχεδιασμό της.
Εξετάζονται θέματα όπως: κάνω για επιχειρηματίας; ποιες μορφές επιχείρησης υπάρχουν; Ποια είναι η διαδικασία έναρξης μιας επιχείρησης; Πως κάνω marketing; πως πουλάω; Πως μπορώ να παρακολουθώ αποτελεσματικά την πορεία της επιχείρησής μου;
Στο σεμινάριο παρουσιάζονται βασικά παραδείγματα και μελέτες περιπτώσεων τόσο σε σχέση με προϊόντα όσο και με υπηρεσίες.
Η έναρξη της επιχείρησης αντιμετωπίζεται σαν ένα έργο (project), και παρουσιάζονται οι βέλτιστες τεχνικές της επιχειρηματικότητας.
Το σεμινάριο είναι ιδιαίτερα πρακτικό, συμπεριλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες σε κάθε ενότητά του, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου υπάρχει ένα workshop όπου οι συμμετέχοντες συνεργάζονται και παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο business plan.
Ακόμα, δίνονται πρότυπα έγγραφα (templates) τα οποία μπορούν άμεσα να χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες για τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση μιας επιχείρησης.
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τι σημαίνει η έναρξη μιας επιχείρησης, αλλά και να σχηματίσουν μια πολύ καλή ιδέα σε σχέση με τις απαιτούμενες διαδικασίες και προϋποθέσεις.
Δεν απαιτείται προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία ή σπουδές σε σχέση με επιχειρήσεις.
Οφέλη
Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα:
  • Κατανοείτε το ιδιαίτερα δυναμικό σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.
  • Γνωρίζετε τις εναλλακτικές μορφές επιχειρήσεων που υπάρχουν, με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
  • Γνωρίζετε τα βασικά κριτήρια επιλογής μιας επιχειρηματικής ιδέας.
  • Γνωρίζετε τι σημαίνει marketing, πως μπορείτε να το σχεδιάσετε και να το υλοποιήσετε, αλλά και ποιες δυνατότητες σαν δίνει το internet.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλάνο πωλήσεων και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τους πελάτες σας.
  • Θα έχετε ένα απλό και κατανοητό πλάνο οικονομικού σχεδιασμού και παρακολούθησης της επιχείρησής σας.
  • Κατανοείτε τι πρέπει να περιέχει το επιχειρηματικό πλάνο (business plan) της επιχείρησής σας.
  • Θα έχετε έτοιμα πρότυπα έγγραφα (templates) τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα για τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της επιχείρησής σας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον σχετικό σύνδεσμο καθώς και στο συγκεκριμένο αρχείο.


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/11/19/critical-path-seminario-dimiourgiste-tin-epixeirisi-sas/#ixzz2CgYZLVft