Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι Τραμπούκοι του Πανεπιστημίου Πειραιά Ξαναχτυπάν


Για μία ακόμα φορά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά έγιναν μάρτυρες της αποτρόπαιας βίας και της φασιστικής νοοτροπίας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.
Τα στελέχη και τα μέλη της εν λόγω παράταξης επιτέθηκαν σε μέλη της ΠΑΣΠ στον πρώτο όροφο έξω από τα γραφεία της ΠΑΣΠ χτυπώντας και τραυματίζοντας το Γραμματέα και τρία μέλη  της παράταξης και προκαλώντας υλικές καταστροφές στο γραφείο της ΠΑΣΠ. Απογοητευμένοι προφανώς από την παρουσία του πολιτικού της φορέα στην Κυβέρνηση και στην κοινωνία και εμπνευσμένοι από άλλα πρότυπα που εκφράζουν απόλυτα την ακροδεξιά ιδεολογία τους και την αντίληψή τους, προσπάθησαν και σήμερα αλλά και σε καθημερινή βάση να αναδείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Είναι ντροπή μια παράταξη από την οποία προέρχεται νεοεκλεγέντας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να ακολουθεί τέτοιες τακτικές που παραπέμπουν σε φαινόμενα Κενταύρων και Rangers(ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας ’80). Πίσω από τα πουκάμισα, τα πάρτυ, της εκδρομές, τις σημειώσεις και την διάθεση για βοήθεια σε κάθε φοιτητή κρύβεται και εκκολάπτεται το «αυγό του φιδιού» μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι ενέργειες αυτές πέραν του ότι οδηγούν και ανατρέφουν τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας και της νεολαίας, δίνουν «πατήματα» σε όλους τους συστημικούς παράγοντες που βάλουν κατά του φοιτητικού κινήματος και της ελεύθερης έκφρασης των φοιτητών στα Πανεπιστήμια.
Ως ΠΑΣΠ ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά πως καταδικάζουμε κάθε περιστατικό βίας από όποια μεριά κι αν προέρχεται και καλούμε όλη την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα να πράξει το ίδιο. Αυτές οι ενέργειες τρομοκρατίας και τραμπουκισμού δεν θα πτοήσουν τον αγώνα μας για ένα Δημοκρατικό και Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, για μία καλύτερη κοινωνία για εμάς και τη γενιά μας.
Κατονομάζουμε και καταγγέλλουμε συγκεκριμένα τους :

  1. Ευθυμίου Σταύρος πρόεδρος ΔΑΠ ΠΑΠΕΙ
  2. Βρέκος Φώτης πρώην υπεύθυνος τύπου ΔΑΠ
  3. Γούτας Απόστολος
  4. Στεφάνου Μανώλης υπεύθυνος ΔΑΠ Οικονομικού
  5. Ζαχαρός Γιάννης υπεύθυνος ΔΑΠ Οικονομικού
  6. Πανταζής Σταύρος μέλος ΔΑΠ
  7. Keli Asildo μέλος ΔΑΠ
  8. Αποστολάκος Βασίλης υπεύθυνος ΔΑΠ Χρηματοοικονομικού
  9. Χαραλαμπόπουλος Μιχάλης υπεύθυνος ΔΑΠ Χρηματοοικονομικού
  10. Μπότσιος Σωτήρης
  11. Κακαγιανόπουλος Γιώργος υπεύθυνος ΔΑΠ ΟΔΕ
  12. Ρούσσης Λευτέρης
  13. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος
  14. Μάμαλης Θοδωρής
  15. Βλατάκης Άρης
  16. Μπούρος Θάνος
  17. Νταγκοβάνος Αλέξανδρος
  18. Μπλίκας Άρης
  19. Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος
  20. Πλουμιδάκης Κωνσταντίνος

Όλοι οι ανωτέρω έδρασαν και δρουν κάτω από την «ομπρέλα» και την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μητσόπουλου διευθυντή της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της εν λόγω οργάνωσης και εξακολουθεί να βρίσκεται καθημερινά στο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά.


http://pasp-papei.gr