Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

University of Stanford: Προσφέρει 5 δωρεάν εξ αποστάσεως μαθήματα!



To Stanford University συνεχίζει την προσφορά του όσον αφορά στην on line, εξ αποστάσεως μάθηση έπειτα από την μεγάλη ζήτηση κατά την πιλοτική προσπάθεια που είχε κάνει τον περασμένο Οκτώβριο.
Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου έφτασε στις  350 000 δηλώσεις από τους οποίους οι 43 000 έγιναν δεκτοί και ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν μέσω του διαδικτύου.
Στο συγκεκριμένο κύκλο on line τμημάτων προσφέρονται τα εξής μαθήματα: «Design and Analysis of Algorithms (Σχεδιασμός και Ανάλυση Αλγορίθμων)», «Natural Language Processing (Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας)», «Cryptography (Κρυπτογραφία)», «Game Theory (Θεωρία Παιγνίων)» και «Probabilistic Graphical Models (Πιθανοτικά Μοντέλα)». Τα τρία πρώτα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 12 Μαρτίου ενώ τα άλλα δύο στις 19 Μαρτίου.
Ο κοσμήτορας του ιδρύματος, Τζον Ετσίμεντι, μέσω του πανεπιστημιακού περιοδικού δήλωσε «Το Στάνφορντ πρωτοπορεί στην online εκπαίδευση, εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσουμε νέα online τμήματα, τόσο για τους φοιτητές μας όσο και για τους φοιτητές στον υπόλοιπο κόσμο».