Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πρυτάνεις ΑΕΙ | Έκτακτη Σύνοδος σήμερα Τρίτη 27/3.



Σήμερα Τρίτη 27/3 συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρυτάνεις, για το θέμα του «κουρέματος» των αποθεματικών των ταμείων μετά την ολοκλήρωση του PSI.


Πιο συγκεκριμένα η έκτακτη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α. στα Προπύλαια, ενώ το απόγευμα έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη.

Σε γραπτή ανακοίνωσή τους οι Πρυτάνεις, ανέφεραν πως η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργεί τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους.

Μάλιστα θεωρούν πως οι ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυθαίρετες και ζητούν την άμεση επιστροφή του ποσού που αφαιρέθηκε, πίσω στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων.

Στην ανακοίνωση της Συνόδου τονίζεται:

«Τα Πανεπιστήμια της χώρας με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων.»



Read more: http://www.neolaia.gr/2012/03/27/prytaneis-aei-ektakti-synodos-simera-triti-27-3/#ixzz1qKia08tL