Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Χρ. Παπουτσής: Να συμβάλουν όλοι στην περιφρούρηση του Πολυτεχνείου


Συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τις πρυτανικές αρχές
Χρ. Παπουτσής: Να συμβάλουν όλοι στην περιφρούρηση του Πολυτεχνείου

Η καθιερωμένη συνάντηση των πρυτάνεων με την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εν όψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά την οποία ο Χρήστος Παπουτσήςκάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «να συμβάλουν στη μαζική συμμετοχή των πολιτών και την περιφρούρηση της πορείας και των εκδηλώσεων».

Από τις πρυτανικές αρχές συμμετείχαν ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος, η Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κυρία Τόνια Μωροπούλου, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μιχάλης Τσινισιζέλης, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Τσάλτας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γεώργιος Οικονόμου και ο Πρύτανης του Γεωπονικού κ. Κωνσταντίνος Φεγγέρος.

Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την συνάντηση τονίστηκε πως υπάρχει κοινή θέληση για ειρηνικό εορτασμό και τα πανεπιστήμια από την πλευρά τους δεν θα αλλάξουν τίποτα στην πολιτική που ακολουθούσαν για τις εκδηλώσεις και την περιφρούρηση των Ιδρυμάτων τους.

Μετά την συνάντηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι: «Όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους. Όλοι μας, ο καθένας από το χώρο ευθύνης του, πρέπει να συμβάλουμε για τη μαζική και ειρηνική συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου».
Για το ίδιο θέμα επίκειται συνάντηση του δημάρχου Γ.Καμίνη με τις πρυτανικές αρχές ενδεχομένως την προσεχή Παρασκευή.