Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ένταση μεταξύ φοιτητών επικράτησε έξω από το Πολυτεχνείο

Την Τρίτη ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αθήνα
Ένταση μεταξύ μελών φοιτητικών παρατάξεων σημειώθηκε έξω από το Πολυτεχνείο την Τρίτη, ημέρα έναρξης του τριήμερου εορτασμού για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε, όταν φοιτητές των αριστερών παρατάξεων επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλη της Π.Α.Σ.Π να εισέλθουν στο χώρο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι στον ιστορικό χώρο θυσίας ενάντια στη χούντα και υπέρ της Ελευθερίας δεν χωρούν όσοι υποστηρίζουν το μνημόνιο.



Σε επιφυλακή εισαγγελείς

Σε συναγερμό βρίσκεται από σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκονται σε επιφυλακή 11 εισαγγελείς, ένας εκ των οποίων θα είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων δύο εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι υπηρεσία το πρωί και άλλοι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί το απόγευμα στην ποινική δίωξη.

Την Πέμπτη τρεις εισαγγελείς θα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και άλλοι 12 σε επιφυλακή, ενώ άλλοι τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι στην ποινική δίωξη, πρωί και απόγευμα. Ο προγραμματισμός προβλέπει, εάν κριθεί αναγκαίο, να αυξηθεί ο αριθμός των εισαγγελικών λειτουργών, όπου απαιτηθεί η παρουσία τους.

Μέτρα ασφαλείας

Από τη Δευτέρα έχουν αρχίσει να τίθενται σε ισχύ τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων. 

Τα μέτρα θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ανήμερα της επετείου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.

Λόγω των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης, διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την πλ. Κάνιγγος από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πέμπτη κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).
Newsroom ΔΟΛ